Fabrica Pralin din Cisnădie produce în acest an Moşi Crăciuni decoraţi cu aur de 22 de karate şi cristale Swarovski comestibile. La fabrica de ciocolată lucrează manual ciocolată adusă din America Latină, până în Ajunul Crăciunului, pentru ca Moş Crăciunii, oamenii de zăpadă şi bomboanele produse manual să ajungă la clienţii care le-au comandat pe ultima sută de metri. „Ca în fiecare sezon, ne-am obişnuit clienţii cu o gamă variată de figurine de ciocolată cu specific de Crăciun. Avem Moş Crăciuni, oameni de zăpadă, tot felul de personaje care să fie în pas cu anotimpul, cu momentul Crăciunului. Lucrăm manual tablouri de ciocolată, puzzle de ciocolată, pictate cu motive de sărbătoare. Cel mai des se cer figurine personalizate, care să nu arate ca celelalte, să aibă un gust special, cu diferite arome de ciocolată, cu scorţişoară, cu rom”, a declarat Florin Balan, administratorul fabricii de ciocolată de la Cisnădie, pentru Mediafax.
Întrebat dacă are clienţi cu cerinţe mai extravagante, Balan a spus că decorează Moş Crăciunii, pentru cei care îşi doresc acest lucur, cu aur şi cristale. „Se cer foarte multe lucruri care să le îmbunătăţească aspectul vizual, respectiv aur de 22 de karate, cristale Swarowski şi alte decoraţiuni. Decorăm produsele noastre cu aur de 22 de karate comestibil. La fel sunt şi cristalele, care sunt din zahăr şi se montează pe figurine. Se poartă anul acesta aşa ceva. Există şi varianta de Moş Crăciun cu cristale Swarowski”, a răspuns administratorul fabricii.
Balan a precizat că preţul unei figurine de Crăciun este stabilită în funcţie de pictură, dar şi de greutate. „Preţul depinde de mărime. Un Moş de 3 kilograme, care are în jur de 60 de centimetri înălţime poate ajunge la 200 de euro. Cel mai ieftin este echivalentul a un euro. Trendul este menţinut de figurinele deosebite, să fie unicat. Fiecare doreşte ca figurina lui să fie unică. Atunci, noi folosim o o paletă de culori deosebită, mergem până într-acolo încât şi micile defecte ale picturii să fie puse în valoare. Se lucrează la o figurină de la 10 minute la o oră. Depinde foarte mult de calitatea picturii şi a decoraţiunilor care sunt ataşate acesteia”, a mai spus Florin Balan.
Ciocolata pe care o lucrează cele patru angajate ale fabricii este una de cea mai bună calitate şi este adusă din America Latină anul acesta.
Cele mai popular produse, iarna aceasta, sunt tablourile de ciocolată, puzzle-ul de ciocolată, aranjamentele din figurine în acelaşi scenă, pe care, unii clienţi le cer aromatizate cu scorţişoară, rom sau cardamon.
(Foto și informații www.mediafax.ro)
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Florin Balan , Ajunul Crăciunului , Moși Crăciuni , Moş Crăciun , Primăria Cisnădie , Crăciun Moșul , America Latină , Avem Moş Crăciuni , Fabrica Pralin , Pentru Sibiu , Moş Crăciunii , ciololata , Pralin Cisnădie , Braid Trends , Vasile Crăciun
Vizualizari: 1136
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
Anton Pann
Acum 10 ore
Chirica
Acum 10 ore
Chirica
Acum 10 ore
@Kakaraka
Acum 10 ore
John