Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Crima din Șura Mare. Fata de 14 ani s-a înecat, după ce a fost aruncată de vie în fântână

Crima din Șura Mare. Fata de 14 ani s-a înecat, după ce a fost aruncată de vie în fântână

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au stabilit cum au murit cele două victime  în cazul crimei din Șura Mare, din ziua de Crăciun. Astfel, Simion T, de 43 de ani, si-a strangulat soția și a aruncat trupul victimei într-o fântână cu adâncimea de circa 18 m, aflată în curtea casei. A încercat să o omoare și pe fiica sa tot prin strangulare, cu un lanț, dar nu a reușit și a a aruncat-o de vie în aceeași fântână. Fata de 14 ani s-a înecat. Bărbatul a încercat apoi să se spânzure, în șură. A fost descoperit de fiul său T.P.S. și transportat de către un echipaj al U.P.U. Sibiu la Spitalul Clinic Județean de urgență Sibiu, unde se află și acum, sub pază.

Din probele existente în cauză, rezultă bănuiala rezonabilă că fapta pentru care s-a început urmărirea penală a fost săvârșită de către numitul T. S. motiv pentru care prin Ordonanța procurorului din data de 26.12.2016 s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale față de suspectul T. S., cu domiciliul în com. Șura Mare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, transmit anchetatorii.

Comunicatul integral:

La data de 25.12.2016, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor calificat prevăzută de art. 188 alin. 1 — 189 alin. 1 lit. f C.P., ca urmare a faptului că, în urma sesizării organelor de poliție cu privire la posibila dispariție a numitelor T.V.M. și T.G.M. , dom. în com. Șura Mare și a verificărilor efectuate în acest sens, într-o fântână aflată în curtea imobilului de domiciliu a celor două au fost identificate cadavrele a două persoane, fiind înregistrat astfel dosarul penal cu nr. 904/P/2016.

Tot la data de 25.12.2016, lucrătorii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, ca urmare a faptului că, în dimineața aceleași zile, în podul unei anexe tip șură situată în com. Șura Mare, a fost găsit spânzurat numitul T. S. proprietarul imobilului, victima fiind transportată de către un echipaj al U.P.U. Sibiu la Spitalul Clinic Județean de urgență Sibiu în vederea acordării de îngrijiri medicale, deoarece avea puls.

În urma acestei sesizări, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă prevăzute de art. 196 C.P., fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu dosarul penal nr. 6308/ P/2016.

Prin ordonanța procurorului din data de 26.12.2016, s-a dispus reunirea celor două dosare penale, pentru a fi instrumentate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Din probele administrate până la acest moment a rezultat că, pe fondul unor neînțelegeri grave pe care numitul T.S. le avea cu soția sa T.V.M., între cei doi desfășurându-se o acțiune de divorț, dar și cu fiica sa minoră T.G.M., în vârstă de 14 ani, în dimineața zilei de 25.12.2016, între orele 05.00 — 06.00, în timp ce cei trei se aflau la domiciliul comun din com. Șura Mare, după ce s-au întors dintr-o vizită efectuată la vecini cu ocazia ajunului Crăciunului, între autor și victime a avut loc un nou scandal, care a degenerat în acte de violență, ocazie cu care T. S. a ucis-o pe soția sa T. V. M. prin ștrangulare, iar ulterior a aruncat trupul victimei într-o fântână cu adâncimea de circa 18 m, aflată în curtea casei, respectiv a ucis-o și pe fiica sa T.G.M., pe care a încercat de asemenea să o ștranguleze cu un laț, aruncându-i de asemenea corpul în aceeași fântână în condițiile în care victima era încă în viață, astfel că aceasta a decedat ca urmare a asfixiei mecanice prin înec, după care, în cursul dimineții de 25.12.2016, în jurul orei 10.00, T. S. a încercat să se sinucidă prin spânzurare într-o anexă tip șură a locuinței sale, fiind descoperit de fiul său T.P.S. și transportat de către un echipaj al U.P.U. Sibiu la Spitalul Clinic Județean de urgență Sibiu în vederea acordării de îngrijiri medicale, deoarece avea puls.

Din probele existente în cauză, rezultă bănuiala rezonabilă că fapta pentru care s-a început urmărirea penală a fost săvârșită de către numitul T. S. motiv pentru care prin Ordonanța procurorului din data de 26.12.2016 s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale față de suspectul T. S., cu domiciliul în com. Șura Mare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat prevăzută de art. 188 alin. 1 — 189 alin. 1 lit. f C.P. cu aplicarea art. 199 alin. 1 C.P.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/12/26/sa-ti-omori-copilul-chiar-de-craciun-firul-crimei-din-sura-mare/

http://www.turnulsfatului.ro/2016/12/27/faptasul-crimei-din-sura-mare-prezinta-o-stare-de-agitatie-puternica/

http://www.turnulsfatului.ro/2016/12/26/crima-din-sura-mare-ea-a-vrut-sa-vanda-casa-ficiorului-casa-facuta-de-noi-parintii/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, da' Tavala asta nu-i nume neaos sibian, sau si asta-i tot "oltean" pripasit pe-aci, cu "viza de flotant" si care-o uitat sa-si "insuseasca bunul simt" cum sustinea o precupeata "sibianca" aflata pe-aceste meleaguri la a doua generatie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus