Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ce se poartă în materie de tunsori și coafuri în 2017

Ce se poartă în materie de tunsori și coafuri în 2017

Anul 2017 vine cu noutăți și în ceea ce privește look-ul. Doamnele și domnișoare își vor alege, la sfatul specialiștilor în domeniu, forma și culoarea părului în funcție de forma feței, trend-ul având influențe din machiaj. Un must have  va fi părul lung, îngrijit, dar și bobul lung, cu o notă de noutate. Pentru domni, barba rămâne la modă, dar, atenție, să fie îngrijită. Mai multe detalii despre noutățile anului ce imediat bate la ușă, a oferit, pentru Turnul Sfatului, Luciano, hairstilist  și trainer Wella.

Contouring-ul, un concept foarte nou pe piață și despre care până acum s-a discutat cel mai mult în străinătate, va fixa trend-ul pentru anul viitor și în rândul sibiencelor. Specialiștii se vor transforma în “medici” care le vor analiza trăsăturile feței și în funcție de asta le vor face recomandări în ceea ce privește tunsoarea și culoarea părului.

maxresdefault

Păr lung sau scurt?

“Se pleacă de la contouring, acesta este trendul de primăvară, vară. Contouring-ul în coafură, din punctul meu de vedere, așa cum l-am tradus, pentru că este destul de nouă noțiunea, presupune noi tehnici de colorare, de tunsoare, adaptate foarte mult la forma feței. Când vorbim de colorare ne gândim la o culoare mai organică, mai fluidă, nu foarte fixă. Culori care să se îmbine foarte ușor una cu alta, o nuanță caldă cu una rece, nuanțe închise cu cele deschise care să nu deranjeze ochiul. În materie de fashion, pentru că este foarte legată treabă, culoarea anului în 2017 este verdele. Iar verdele se va regăsi și în păr, nuanțe de verde crud, în nuanțe mate, reci, naturale”, spune Luciano, hairstilist și trainer Wella.

10460241_350822691760836_6220731960670062238_n Foto: Facebook Luciano

În ceea ce privește tunsoare, pentru anul ce va urma, se va purta părul foarte lung, dar îngrijit. Nici tunsorile bob nu se demodează, iar noul concept de colorare, ce va da senzația de 3D,  le readuc în trend. „Toate indicile pe care le am pentru anul 2017 și tot ceea ce s-a prezentat până acum la Barcelona, în noiembrie, ne duc spre un păr lung, exagerat de lung, pe lângă celelalte colecții. Ceea ce nu poate decât să ne ducă cu gândul că într-adevăr părul lung, cel puțin pentru anul viitor, este un must. Iar aici ne gândim la un păr lung foarte îngrijit, colorat exemplar și exact cu tehnicile de contouring, care fac diferența între un păr îngrijit și unul lăsat aiurea să crească. Începând cu 2016 s-a merg mult pe un bob lung și la fel și acum se merge pe un asemenea bob. Ne gândim la o formă geometrică, de triunghi, forma expandată a părului. Și nu trebui să fie triunghiul acela prea exagerat, colțurile din față nu au voie să fie prea lungi, trebuie să fie un echilibru cu partea din spate. Atunci oferă posibilitatea clientei să se aranjeze mai ușor acasă și să fie de efect. Iar lângă, o culoare frumoasă creează o iluzie plăcută, 3D, în păr, tocmai asta e noutatea în bobul acesta lung. La fel, tehnicile de contouring fac tunsoare bob clasică să fie una actuală”, punctează Luciano.

luciano Luciano. hairstilist și trainer Wella

Barba, în continuare la modă

Tot mai mulți domni își doresc să fie îngrijiți, să arate foarte bine și să fie la modă. Iar asta nu o pot face dacă nu au barbă, care va fi în continuare în trend în anul 2017. “Ce am văzut cel puțin în București, se merge foarte mult, în continuare, pe barbering. Sunt tot mai mulți bărbați care își doresc să fie îngrijiți, să arate bine, și pentru asta ai nevoie și de o barbă. Dar barba aia trebuie să fie îngrijită și este important să nu dăm în extreme și să spunem că se poartă barba și o lăsăm să crească până la genunchi, asta e exclus. O barbă îngrijită necesită mersul la coafor chiar aproape săptămânal, din punctul meu de vedere.  Necesită vopsită, hidratată, necesită mai mult spălată ca atunci când nu ai, ca să dau un exemplu.  E o grijă în plus pentru un bărbat.  Pe lângă barbă, recomandarea noastră este una ce duce tot spre barberingul clasic. Și anume,ne gândim aici la brici, dar acum avem metode prin care să nu mai facem briciuri și să mergem pe foarte scurt în lateral și să ne gândim la un clasic care să fie ori într-o parte sau peste cap, ca și freză final”, spune Luciano.

barbati-barba Foto: greatbritishbarberingacademy.com

Sursă foto principală

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 12091

Comentarii

4 comentarii

gigi contra

Acum 7 ani

Concluzia: domnii vor lua bărbi! An Nou fericit, Luciano! E greu să devii client(ă) al matale?
Raspunde

Darth Vax

Acum 7 ani

Ce barbi baga Luciano asta ca sa isi aduca clientela! :-)))
Raspunde

A.P.

Acum 7 ani

Io-s Costica Dzeu, ala de mi-o dat un spitz in kuhr Bandra et Kiforu from ULBDS si le zic tutulol sa ma pupe-n kuhl!!! Verstehts?
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, ai uitat sa ne zaci, ca-n 2017 la muieri, sa "poarta" clatita-n freza...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus