Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

16 persoane trimise în judecată pentru trafic de minori, proxenetism și trafic de substanţe psihoactive în Sibiu și alte patru orașe

16 persoane trimise în judecată pentru trafic de minori, proxenetism și trafic de substanţe psihoactive în Sibiu și alte patru orașe

Un grup format din 16 bărbaţi şi femei a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane, proxenetism, trafic de substanţe psihoactive şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, anunţă DIICOT, precizând că inculpaţii au recrutat mai multe fete pe care le-au constrâns să practice prostituţia şi le-au administrat substanţe psihoactive pentru a le menţine într-o stare de dependenţă.

"La data de 27 decembrie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Vîlcu Viorel - Ionuţ, Neacşu Mădălina - Analisa, Opriş Marian - Mihăiţă, Tudor Gheorghe, Gheorghiţa Mihai, Pastramă Mihai - Gabriel, Chirilă Ştefan - Gabriel, Gherghe Aurelia, Răceanu Marius zis «Puşcărie», Stan Valentino - Marius, Smedoiu Ionela - Andreea, Stamate Cristian zis ”Cristi”, Czapa Andrei - Mircea, Bănuţ Florin Ion, zis «Bătrânul», Cristea Vasilica şi Ivan Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori în formă continuată, proxenetism în formă continuată, trafic de substanţe psihoactive în formă continuată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", transmit reprezentanţii DIICOT, citați de News.ro.

Potrivit procurorilor, începând cu luna decembrie 2015 şi până la 14 septembrie 2016, şase dintre inculpaţi - Vîlcu, Neacşu, Opriş, Tudor, Gheorghiţă şi Pastramă - au constituit un grup infracţional la care au aderat alţi şase - Zaharia, Răceanu, Stan, Chirilă, Stamate şi Czapa. Grupul a fost sprijinit de Ivan, Cristea, Gherghe, Smedoiu şi Bănuţ, precizează anchetatorii.

Grupul ar fi acţionat în Bucureşti, Sibiu, Craiova, Constanţa şi Cluj Napoca, unde ar fi derulat "activităţi de recrutare, transportare, adăpostire, transferare şi primire, în scopul exploatării sexuale a mai multor persoane de sex feminin, minore şi majore, prin constrângere fizică şi psihică, prin utilizarea de violenţe fizice şi verbale şi profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor (generată de factori ca vârsta fragedă, de lipsa experienţei de viaţă, de situaţia materială precară, existenţa unor copii minori în întreţinere, de lipsa de educaţie şi instruire, de lipsa ocrotirii părinteşti ori de dependenţa de substanţe interzise)", mai arată DIICOT.

Inculpaţii le-ar fi supravegheat permanent pe victime şi le-ar fi menţinut în stare de dependenţă prin administrarea de substanţe cu efecte psihoactive, achiziţionate de la Bănuţ Florin Ioan zis ”Bătrânu”.

"Sumele de bani obţinute din practicarea prostituţie au fost însuşite de către membrii grupului, deşi înţelegerea iniţială, din momentul recrutării, era ca sumele de bani să fie împărţite între traficanţi şi victimă, 50 la sută - 50 la sută", mai spun reprezentanţii DIICOT, care precizează că actele de violenţă exercitate asupra victimelor au avut ca scop însuşirea în totalitate de către membrii grupului infracţional a sumelor de bani obţinute de către victime din practicarea prostituţiei.

Dosarul a fost înaintat de către procurorii DIICOT Tribunalului Bucureşti.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Odin

Acum 6 ani

Pe când execuțiile? Sau și pentru trafic de copii se dă cu suspendare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus