Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

FOTO  - VIDEO Îmbrânceli la aghiazmă, în Piața Mare. ÎPS Streza: Apa aceasta sfințită să vă sfințească viața și casele!

FOTO  - VIDEO Îmbrânceli la aghiazmă, în Piața Mare. ÎPS Streza: Apa aceasta sfințită să vă sfințească viața și casele!

Câteva mii de credincioși din Sibiu au îndurat un frig de minus opt grade Celsius și au rezistat ninsorii dese pentru a lua parte la Slujba de Bobotează, oficiată în Piața Mare de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, alături de preoți din tot orașul.

Majoritatea celor prezenți erau trecuți de prima tinerețe și statul în picioare în frig s-a resimțit. Unii s-au adăpostit chiar în Biserica romano-catolică, de unde au urmărit slujba, alții s-au lăsat pătrunși de sentimente și au cântat alături de fețele bisericești ignorând gerul.

boboteaza-2017-7 boboteaza-2017-8

La finalul ceremoniei, Mitropolitul Ardealului a adresat mulțimii câteva cuvinte de suflet, explicându-le celor prezenți că ”noi nu avem acum sărbătorile de iarnă, ci sunt sărbătorile întrupării Domnului”, printre altele. Înainte de a începe distribuirea aghiazmei, ÎPS Laurențiu le-a mai urat credincioșilor ca ”apa aceasta sfințită să vă sfințească viața și casele!”, după care le-a mulțumit că au stat în frig și ninsoare.

boboteaza-2017-4 boboteaza-2017-9

Apoi a început deja clasica îmbrânceală. Cei din față, care luau apă, nu aveau pe unde ieși pentru că toți să împingeau înspre apă, gardurile au început să se clatine și de teamă că ar putea cădea cu ele credincioșii au început să strige unii la alții. După cum vă puteți lămuri singuri, în imaginile de mai jos.

Dacă vreți să luați la această oră apă sfințită o puteți face liniștiți pentru că este destulă și mulțimea s-a dispersat.

boboteaza-2017-2 boboteaza-2017-1 boboteaza-2017-14 boboteaza-2017-24 boboteaza-2017-15 boboteaza-2017-18 boboteaza-2017-19 boboteaza-2017-23

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

mosu

Acum 7 ani

acelasi sport national pe care-l practica majoritatea pensionarilor: impinsul la cozi
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 7 ani

Grotesc ...
Raspunde

Lili

Acum 7 ani

Proști, da' mulți...
Raspunde

ra

Acum 7 ani

Idiotul de streza.. Si se mai numeste preasfintit. Isi bate joc de om ca poate iar asata îl satosface
Raspunde

Radu

Acum 7 ani

Intr-adevar. prosti da multi: si reporteri si comentatori, se iau unii dupa altii ca oile si muta niste titluri de la un an la altul. NU A FOST NICI O INULZEALA. AU FOST ACOLO OAMENI CIVILIZATI! Stiu ca preferati varianta cu inbulzeala dar acum nu se potriveste.
Raspunde

@Radu

Acum 7 ani

Hai sictir nea Radu! Tocmai ca e si filmata teaba asta ca PSD-ii indobitociti. Esti cumva din gasca taicilor de pe Mitropoliei. Dobitocimea poporului in toata splendoarea!
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 7 ani

Vasluistadt sau Iaschendorf ori Moldovaland...
Raspunde

SB 70 RMV

Acum 7 ani

Tara lingatorilor de moaste ;)
Raspunde

florin

Acum 7 ani

autobuz, farmacie, banca, biserica.... de obicei accolo unde sunt pensionnari, e imbranceala si scandal. nu conteaza ce e , numai sa fie ei "primii", sa iti sufle in ceafa, sa nu cumva sa se termine si sa nu mai prinda .
Raspunde

MM

Acum 7 ani

Dupa cum se vede si in imaginile de mai sus, membri marcanti ai PSD, precum si vasnici votanti ai acestora la coada la aghiasma! E una din promisiunile electorale...Si se da! Moca!
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

Astept cu nerabdare finalizarea megainvestitiei PSD-iste CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI...PROST! SFANTA MARE NERUSINARE!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus