The Grill e atât de proaspăt deschis încât încă mai miroase a lac și vopsea așternută recent, astfel că nu mi-am putut da seama dacă fusese deschis chiar în dimineața zilei de joi, când am mâncat eu, sau cu câteva zile înainte. Cert este că am găsit un loc nou, cu mâncare și servicii puțin peste media celor din centrul istoric.
The Grill se află la ieșirea din Piața Mare spre strada Avram Iancu și mulți dintre voi își amintesc de spațiul respectiv pentru că acum câțiva ani aici se deschidea Uruguay, care după cum îi spune numele, a încercat să se impună prin bucătăria sud-americană orientată către carnea la grătar. La început Uruguay-ul a fost un succes, după care, treptat, s-a pierdut în mulțime. ”Meniul e destul de ”cu de toate”, în ciuda numelui restaurantului. Adică dai și de ciorbă de burtă la 12 lei farfuria, dar și de salată de somon, salată grecească sau de antricot de vită cu ”sos-cremă de champignons”. Sau, de fapt, de antricotul de vită poți da numai în meniu, pentru că atunci când l-am cerut ni s-a spus că nu îl mai au, că tocmai în dimineața aceea au fost retrase din bucătărie ultimele bucăți deoarece s-au cam întărit, ar mai fi ceva doar din import… Cam așa au sunat explicațiile ospătăriței, venite prin frigul ce se încerca dezmorțit de un fundal sonor ”superb”. Adică un fundal cu O-zone și ”Dragostea din tei” și alte astfel de minunății ale culturii pop”, scriam în urma unei vizite de acum vreo doi ani.
Astăzi Uruguay e istorie și The Grill vine să-i ia locul bazându-se pe aceeași bucătărie sud-americană, completată de o gamă ceva mai răsărită de oferte alternative. Spre exemplu, nu oferă ciorbă de burtă ci supă cremă de mazăre, nu au ciorbă de fasole ci supă cremă de cartofi și așa mai departe. Dacă sunteți vegetarieni găsiți bruschete cu avocado și dacă vă place bucătăria italiană găsiți câteva tipuri de paste. Eu am încercat o supă cremă de roșii pe care am primit-o cu un fir de cepșoară și o felie de pâine prăjită cu brânză. Un plus la prezentare, că doar gustăm prima oară cu ochii.
La felul doi am încercat scăricica de porc, însoțită de cartofi copți și o salată de murături, așa ca de iarnă. Am primit vreo zece coaste foarte bune, făcute în sos și pătrunse cât să se desprindă carnea de pe os. Am mâncat cu ochii, cu furculița și cuțitul, cu mâinile, cu toate degetele și abia am reușit să termin. N-am regretat nicio secundă ”efortul”, poate doar faptul că n-a mai rămas loc pentru desert.
Ca atmosferă, The Grill nu este cel mai frumos local din Sibiu, dar este nou amenajat, curat, îngrijit, are o toaletă imensă și per total se prezintă ca loc plăcut pentru o masă în tihnă. Nici la prețuri The Grill nu iese în evidență, deși are preparate ce se apropie de 100 de lei porția. Eu pe toate cele enumerate mai sus, sătul de n-am mai putut mânca nimic pe ziua respectivă, am plătit vreo 60 de lei cu tot cu o apă minerală și bacșiș. Cum spuneam la început, un loc nou cu mâncare și servicii puțin peste media din centrul istoric.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: restaurant sibiu , Avram Iancu , Piata Mare , Atmosfera Cibin , mancare sibiu , The Grill Steakhouse , recenzie , Astăzi Uruguay , Pentru Sibiu , Experiența Transilvăneană
Vizualizari: 12655
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
HBomb
Acum 1 oră
@Pol-Pot
Acum 1 oră
Soso
Acum 1 oră
Bunu
Acum 1 oră
A