Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Primăria se pregătește de joacă. Pentru tot anul

Primăria se pregătește de joacă. Pentru tot anul

Puțin peste 100.000 de lei este suma alocată de Primăria Sibiu pentru întreținerea și repararea celor 39 de locuri de joacă amenajate în oraș. Dar și a celor zece locuri de joacă ce urmează a fi amenajate în cursul acestui an.

Lagărele de rostogolire uzate, lanțurile uzate, șezutele uzate sau rupte, rulmenții defecți și orice alt defect sau uzură amplă ar prezenta un ansamblu de joacă din Sibiu vor trebui reparate în baza contractului pe care Primăria caută să îl atribuie zilele acestea. Pentru contractul de reparații și întreținere a locurilor de joacă, contract ce ar urma să fie valabil 12 luni, Primăria Sibiu a bugetat 109.000 de lei, fără TVA.

”Prestatorul are obligația de a face verificarea săptămânală a tuturor locațiilor”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire. Caiet de sarcini care numără nu mai puțin de 39 de locuri de joacă în tot orașul. Este drept că denumirea de loc de joacă o poartă, de exemplu, și leagănul dublu, balansoarul și rățușca pe arc de pe strada Oncești sau cele patru leagăne și un balansoar de pe strada Litovoi Vodă. Pentru anul în curs, același caiet de sarcini mai arată că vor fi amenajate noi locuri de joacă pe șoseaua Alba Iulia, în zona intersecției Bucegi/Eftimie Murgu, la gara Turnișor, în zona N. Iorga/ secția 1 de Poliție, în Cartierul Tineretului, dar și pe străzile Oțelarilor, Aleea Iasomiei, Tilișca, Aleea Haiducului și Doinei.

Primăria cere firmei care va câștiga să pregătească și 300 de kg de scoarță de copac, pentru a o folosi acolo unde acest material este utilizat pentru protecție. Termenul de garanție a lucrărilor de reparație va fi de 12 luni. Firmele interesate de această lucrare au termen de depunere a ofertelor ziua de 12 ianuarie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Sibiu

Acum 5 ani

Alta prostie marca Primaria Sibiu.Cum poti sa dai in comunicat ca dai bani pentru intretinerea unor locuri de joaca care se vor construi ?.Functionarii din aceasta institutie au auzit de perioada de garantie?
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, garantie si intretinere sunt doua lucruri total diferite Tu uleiul la masina nu il schimbi pe garantie Dar in schimb daca ai probleme la injectoare .. probabil poti sa apelezi condittile de garantie Simti diferenta? Ca vine un dobitoc si rupe leaganul sau indeasa pietre pe la ce sti ce rulmenti ... treubiesc reparate pe garantie?
Raspunde

Sibiu

Acum 5 ani

Pentru cultura dumneavostra daca un loc de joaca se afla in perioada de garantie nimeni nu are voie sa intervina fara un acord scris a firmei care a realizat acest loc de joaca.Dar probabil ca nu cunoasteti prevederile legale cea ce nu este de condamnat la dumneavostra dar la functionarii din primarie e inacceptabil.In general observ ca va pricepeti si comentatii la toate subiectele ceea ce nu este rau deloc dar la acest subiect credetima sunteti pe linga subiect.
Raspunde

Sibiu

Acum 5 ani

Iar ca sa intelegeti mai repede o sa va dau un exemplu - sa zicem ca jocul de copii are garantie 2 ani si dupa 3 luni in urma unui act de vandalism acesta se distruge sau un element al acestuia este distrus.In acest moment primaria contacteaza firma care a executat acest joc pentru copii care pe banii primariei va executa reparatile necesare.In cazul in care reparatia o executa cel care face intretinerea fara acordul celui care a executat jocul garantia se pierde.Sper ca am explicat destul de clar si chiar daca nu pare corect aceasta e legea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus