Duminică,
28.05.2023
Parțial Noros
Acum
10°C

Sfârșit de săptămână cu spectacole pentru toate gusturile la „Radu Stanca”

Sfârșit de săptămână cu spectacole pentru toate gusturile la „Radu Stanca”

Acest sfârșit de săptămână aduce pe scena de la Teatrul Național „Radu Stanca” patru spectacole pentru toate gusturile. „Mozart steps”, „Sărbători fericite”, „Fantoma e aici”, și „Opinia publică” se vor prezenta publicului începând de joi, 12 ianuarie, până duminică, 15 ianuarie.

„Mozart Steps” este un spectacolul de teatru coregrafic semnat de Gigi Căciuleanu, care a provocat actorii să își depășească din nou condiția și să se metamorfozeze, de această dată în dansactori. Plin de semnificații și simboluri, spectacolul se folosește de corpurile actorilor, de jocuri de lumini și umbre și câteva obiecte de recuzită care oferă posibilitatea spectatorilor să își folosească imaginația, să găsească sensuri personale și să simtă îmbinarea dintre muzica marelui compozitor austriac, Mozart, și universul coregrafic al lui Căciuleanu. Spectacolul are loc joi, 12 ianuarie, de la ora 19:00.

Mozart steps_Sebastian Marcovici (2)

Cristian Juncu a montat la Sibiu „Sărbători fericite”. Trei scenarii scurte, dar mărețe din punct de vedere tematic, care problematizează, fiecare în felul ei, conceptul de fidelitate. Cea mai recentă producție a TNRS aduce în prim plan situații neplăcute, dar de care oamenii se lovesc de-a lungul vieții. Personajele sunt surprinzătoare, dar, în același timp, recognoscibile, fiecare spectator în parte putând să-și imagineze greutatea momentelor prezentate, sau chiar să empatizeze cu fiecare personaj în parte. Spectacolul ne arată că sărbătorile nu vin întotdeauna cu o atmosferă caldă, plăcută și prietenoasă, iar Crăciunul aduce și un alt fel de promoții. Relațiile dintre oameni nu țin cont de vreme și sărbătorile nu sunt întotdeauna „fericite”, așa cum ar trebui să fie. „Sărbători fericite” se va juca vineri, 13 ianuarie, de la ora 19:00, la TNRS. Spectacolul este nerecomandat tinerilor sub 14 ani și conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.

Sarbatori fericite_Diana Racz

Cel mai apreciat regizor al Japoniei, Kushida Kazuyoshi, a montat la Sibiu, în 2015, textul celui mai important autor al secolului XX, Kōbō Abe, „Fantoma e aici”. Spectacolul prezintă povestea întâlnirii dintre Fukagawa, un soldat întors din război și Oba Sankichi, un om ce rătăcește de 8 ani pentru a se sustrage unei pedepse. Fukagawa, nedepășind momentul morții prietenului său cel bun, l-a transformat în „fantomă” pentru a-l ține mereu aproape, iar Oba se folosește de acest fapt. Fantoma preia interiorul omului obișnuit, și devine un element real de manipulare al societății. Regizorul japonez a abordat o temă pe care consideră că o poate plia pe situația actuală a României, declarând pentru TNRS că „Fantoma este expresia unor lucruri care nu se văd, dar care pun în mișcare lumea și societatea în care trăim”. Spectacolul se joacă sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 19:00.

Fantoma e aici_Sebastian Marcovici

„Opinia Publică”, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, este un spectacol – şedinţă cu publicul, după textul omonim scris de Aurel Baranga în perioada comunistă. Producția prezintă o incursiune aproape antropologică prin care se reconstruiește, cu mult umor şi cu seninătate, contextul social şi uman al acelor vremuri. Istoria este făcută pentru a se repeta, iar situații ce s-au petrecut în alte vremuri pot părea frapant de actuale în zilele noastre. Libertatea presei, un principiu al democrației, este tema în jurul căreia gravitează acțiunea spectacolului. Vivacitatea cu care se succed scenele şi muzica antrenantă animă auditorul într-un vârtej de senzații ce se nasc din amintiri care stârnesc râsul chiar şi celor ce nu au trăit în perioada respectivă. Spectacolul va avea loc duminică, 15 ianuarie, de la ora 19:00.

opinia-publica-010611-d-spiteru-0142

Accesul publicului la aceste reprezentații se face pe baza biletelor puse în vânzare atât la Agenţia Teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, cât şi online, prin eventim.ro. În limita locurilor disponibile, biletele se pot achiziționa și de la intrarea în sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației. Preţul unui bilet variază între 10 şi 20 de lei, iar pentru cele achiziţionate online se adaugă un comision de 10%. Informații complete despre spectacolele naționalului sibian găsiți pe www.tnrs.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus