Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Cum a furat un român diamante în valoare de 5 milioane de euro

Cum a furat un român diamante în valoare de 5 milioane de euro

Românul care este acuzat că a furat mai multe diamante şi inele placate cu diamante dintr-o bijuterie elveţiană din Paris, s-a prezentat ca fiind gemolog şi a cerut să examineze piesele, însă a returnat o cutie asemănătoare şi a plecat cu bijuteriile în valoare de cinci milioane de euro, se arată într-un comunicat DIICOT.

În 30 decembrie, inculpatul P. G. a pătruns, după o prealabilă programare, în showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog, sub numele de “Mizrahi” şi părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziționării.

Vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a remis lui P. G. bunurile spre examinare, puse într-o cutie, iar acesta din urmă, după o presupusă examinare i-a restituit acstuia o altă cutie, asemănătoare, substituind cutia originală.

P.G. nu s-a arătat interesat apoi de cumpărarea produselor şi a plecat, având asupra sa bunurile în valoare cumulată de 5,2 milioane de euro, lui P.G. revenindu-i un inel şi unul dintre cele două diamante brute, iar restul bijuteriilor revenind, conform înţelegerii, altor doi cetăţeni sârbi, care au fost complici.

P. G. a vândut apoi în afara teritoriului ţării diamantul unor cetăţeni din Israel, iar cu inelul a intrat pe teritoriul României. Pentru comercializarea inelului cu diamant, P.G. a intrat în contact cu doi cetățeni belgieni și unul israelian, fără ca tranzacția să se realizeze.

În 13 ianuarie procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare pe raza municipiului București, ocazie cu care a fost recuperat unul dintre inelele sustrase.

În 14 ianuarie, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de un alt inculpat a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. De asemenea, față de încă alţi şase suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunii de tăinuire.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus