Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Sibiul va avea un nou serviciu: de monitorizare a ridicării gunoaielor, a măturării străzilor și deszăpezirii

Sibiul va avea un nou serviciu: de monitorizare a ridicării gunoaielor, a măturării străzilor și deszăpezirii

După ce Consiliul local și-a înființat propria comisiei de monitorizare a activității celor de la Soma SRL (operatorul căruia i-a fost delegată ridicarea și transportul deșeurilor, selectiv precolectate), Primăria își va înființa un serviciu care să verifice, în teren, situația ridicării deșeurilor.

În plus, mai arată primarul Sibiului, Astrid Fodor, viitorul nou serviciu – care ar trebui să devină funcțional de la 1 mai – va avea de monitorizat și salubrizarea străzilor și activitatea de deszăpezire. ”Angajații acestui serviciu vor trebui să monitorizeze în timp rapid și util deficiențele. Cu alte cuvinte, vrem să vedem dacă ceea ce s-a plătit s-a și executat. Vom monitoriza inclusiv măturarul străzilor. În funcție de deficiențele identificate vom aplica prevederile din contracte”, a declarat Astrid Fodor. Pentru noul serviciu urmează a fi făcute angajări, după ce proiectul de hotărâre referitor la înființare va trece de Consiliul local Sibiu.

Deocamdată, monitorizare

În acest moment, deszăpezirea Sibiului este realizată în baza unui contract semnat pe trei ani, pentru suma de 3,87 de milioane de lei și care expiră în decembrie 2017. Astrid Fodor susține că actuala formă de contract nu permite alte sancțiuni – în cazul identificării unor deficiențe – în afara rezilierii. ”Și cine va vrea să rezilieze un astfel de contract în decembrie?”, întreabă primarul Sibiului. Astrid Fodor spune că viitorul contract pentru curățenie și deszăpezire ”poate fi îmbunătățit”, în sensul introducerii unor clauze penalizatoare.

Referitor la recentele acțiuni de deszăpezire, Astrid Fodor spune că numărul utilajelor rezervate de cei de la Schuster & co Ecologic este prea mic. ”Cu nouă utilaje nu poți deszăpezi un oraș de dimensiunea Sibiului, nici măcar în ordinea priorităților”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

oare

Acum 7 ani

Nu e mai eficient sa se instaleze in punctele critice un sistem de supraveghere video? ar fi si in interesul cresterii sigurantei cetatenilor....intreb si eu.
Raspunde

Vivi dragan

Acum 7 ani

Doamna primar Fodor cititi comentariul meu din Tribuna si lasatio mai moale ca nu ati stiut nimic despre contractul de salubritate si dezapezire ca doar de el sa ocupat principala dumneavoastra ciripitoare doamna sef de serviciu Felicia Baba.Sunt curios cine va fi directorul serviciului nou infintat? Nu cumva Felicia Baba? Sau nu va mai ciripit bine in ultimul timp? Oare cine a facut caietul de sarcini pentru aceasta licitatie? Va rugam nu ne mai jigniti inteligenta ca dumneavoastra ati fost Alba ca Zapada si nu ati stiut nimic.
Raspunde

Vivi dragan

Acum 7 ani

Si pentru cultura doamnei primar Fodor ca tot ii place barfa ce ar fi daca maine dimineata cand merge la primarie sa ceara de la Directia Tehnica,Serviciu Gospodărie urmatoarele: - caietul de sarcini de la contractul cu sc schuster - documentele primare dupa platile serviciului de salubritate respectiv fisele zilnice de control de cand a inceput contractul acum doi ani - o informare de la Directia Investitii cu persoanele care au fortat sa se realizeze acest contract acum doi ani -si la sfarsit sa luati oferta castigatoare a sc schuster si sa o comparati cu cerintele din caietul de sarcini. Dupa ce studiati aceste documente doar daca nu ati fost comandatara acestui contract veti putea spune ca toate au fost in regula.In privinta foloaselor capatate de cei care au manarit acest contract aceasta o vor stabili organele statului ca am vazut ce masuri ati luat dumneavoastra cand am gasit jandarmii la usa Directiei Tehnice si a venit DNA-ul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus