Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Țara gândurilor mici și a luptelor mari

Unde să găsesc cel mai bun service auto, care instalator nu mă va păcăli, unde găsesc motorină de calitate bună, care produse sunt sigur tradiționale, la care școală sunt profesorii real interesați (astfel încât să nu îmi port copilul tot din meditații în meditații) sau care doctor de familie nu îmi va îndopa progenitura cu antibiotice de la primul consult, pentru a dormi el liniștit că ”ne-a rezolvat din prima”. Griji mărunte ale unei vieți în continuă alergare pentru un mai bine al tău. Dar mai ales pentru un ”mai bine” al copiilor.

De fapt, griji care ar trebui să fie mărunte, dar care se îmbulzesc peste tine zi de zi până la epuizare. Nu știu alții cum sunt, vorba bădiței, dar serios că eu am numeroase zile în care, fără niciun obiectiv major de îndeplinit, ajung acasă stors de energie. Am renunțat demult ca de aceste ”griji” să le las în seama sistemului, adică a instituțiilor statului care își încasează de la mine, pentru aceste servicii, zeciuiala (sau sfertul, mai degrabă).

Doar că totul pare mult mai greu atunci când ajungi la situații precum cele din zilele acestea. În care, pentru același ”viitor mai bun”, te vezi nevoit să ieși să urli să nu fie eliberați rău-făcătorii din închisori. În care ieși să protestezi pentru ca legile să nu permită infractorilor să scape. Pare absurd să mai ceri așa ceva. Cu atât mai mult cu cât situația - care ție ți se par clară ca lumina din miezul unei zile însorite de iarnă – este percepută, de fapt, cu totul altfel de ceilalți mulți din jurul tău.

Pentru 80 de lei în plus la pensie, pentru 700 de lei în plus la salariu, sute de mii de oameni ai acestei țări aud doar de la alții de proteste. Și nu li se pare cu nimic suspect că miile de pușcăriași sunt eliberați doar pentru a scăpa unul ca Dragnea.

Mai mult, tu, care consideri că ”vezi drept” cerând stoparea procedurilor grațierii sau – cel puțin – transparență, ajungi să devii agitatorul de serviciu și una din sursele neliniștilor din această țară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1116

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, si stii de ce se-ntampla ce se-ntâmpla?...Dupa umila mea părere, deoarece Troicii Europene puțin ii pasa de o tara periferica, atat timp cat "somnul" i-a fost intrerupt de luările de pozitie ale Ratoiului, iar acum politrucii europeni, buimaci fiind, nu stiu încotro ar trebui s-o apuce...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus