Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Prioritățile Sibiului în Bugetul de stat pe 2017: autostrada Pitești-Sibiu, tribunalul, calea ferată

Prioritățile Sibiului în Bugetul de stat pe 2017: autostrada Pitești-Sibiu, tribunalul, calea ferată

Guvernul Grindeanu a decis că Ministerul Transporturilor va avea în 2017 un buget de 13,761 miliarde de lei, în creștere cu 60,33% raportat la execuția preliminată pe 2016, care a fost de 8,583 miliarde de lei.

Printre obiectivele principale vizate în acest an se numără autostrada Sibiu-Pitești, modernizarea Transfăgărășanului și a Transalpinei.

"Prioritățile strategice în domeniul infrastructurilor și serviciilor de transport, pentru perioada 2017—2020, vizează: coeziunea teritorială, asigurând interconectarea teritoriului național la rutele internaționale, precum și interconectivitatea regională, asigurând infrastructura de bază necesarului economiilor moderne de transport, eficiență, prin eliminarea blocajelor și întârzierilor cu impact asupra mediului economic și social; durabilitatea, prin promovarea și introducerea mijloacelor inteligente de transport puțin poluante, contribuind, astfel, la îndeplinirea obiectivelor Strategiei Europa 2020. În acest context, și ca răspuns la angajamentele asumate prin documentele programatice naționale, obiectivul general al Strategiei MT îl reprezintă asigurarea infrastructurii și serviciilor, ca suport al activității economice și sociale pentru îmbunătățirea calității vieții", se precizează în proiectul de buget al Ministerului Transporturilor aferent lui 2017, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
Proiectele prioritare ale MT pentru anul 2017 și perspectiva 2018-2020 pentru infrastructura rutieră sunt: continuarea lucrărilor la autostrada Constanța — Nădlac (Coridor IV), finalizarea autostrăzii Lugoj — Deva, finalizarea lucrărilor la autostrada Transilvania, autostrada Sibiu — Pitești, finalizarea autostrăzii Sebeș — Turda, realizarea coridoarelor de legătură cu autostrăzile, prin intermediul drumurilor europene și drumurilor expres, continuarea programului de construcție a variantelor de ocolire, precum Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Carei, Târgu Jiu, Caracal, Comarnic, Bușteni, Câmpina, Mihăilești, Săcuieni, reabilitarea de poduri și pasaje și modernizarea Transfăgărașanului și Transalpinei.

La capitolul infrastructură feroviară, printre proiectele prioritare se numără modernizarea/reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră — Curtici — Arad — Simeria — Coșlariu — Sighișoara, modernizarea stațiilor de cale ferată, construirea de linii noi de cale ferată și dublarea celor existente.

Cât privește bugetul Ministerului Justiției acesta va fi în anul 2017 de 3,15 miliarde lei, în creștere cu 3,33% față de anul 2016, se arată în proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

În domeniul investițiilor publice, MJ are ca priorități, pentru perioada 2017 — 2020, construirea unor sedii noi de instanțe: Palatul de Justiție Neamț (Tribunalul Neamț și Judecătoria Piatra Neamț), Palatul de Justiție Prahova (Curtea de Apel Ploiești și Tribunalul Prahova), Judecătoria Horezu, Judecătoria Târgu Neamț, Judecătoria Beclean, Tribunalul Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, va rugam, nu mai construiti atatea autostrazi, c-o sa ne pierdem mintile!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus