Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

”Toni Erdmann”, o coproducţie cu participare românească, nominalizat la premiul Oscar pentru film străin

”Toni Erdmann”, o coproducţie cu participare românească, nominalizat la premiul Oscar pentru film străin

Lungmetrajul ”Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade, o coproducţie cu participare românească, se numără printre peliculele care au fost nominalizate, marţi, la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, potrivit site-ului Academiei de film americane.

La categoria ”cel mai bun film străin” au fost nominalizate lungmetrajele ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania).

Pelicula ”Toni Erdmann” (Germania-Austria-România), al cărei producător român este Ada Solomon, a fost recompensată la sfârşitul anului 2016 cu premiul LUX, acordat de Parlamentul European. Filmul a avut mare succes în rândul spectatorilor de la Festivalul de Film de la Cannes 2016 şi a fost lansat în România pe 21 octombrie, scrie news.ro

Acest lungmetraj reprezintă propunerea Germaniei pentru o nominalizare la premiile Oscar. Filmul îi are în distribuţie pe Peter Simonischek şi Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cociaş.

”Toni Erdmann” spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus