Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Elevii sibieni, căștigătorii premiilor concursului de Mate-Bio-Fizică „Aurel Vlaicu”

Elevii sibieni, căștigătorii premiilor concursului de Mate-Bio-Fizică „Aurel Vlaicu”

275 de elevi de clasa a V-a, din Sibiu și Alba, au participat, sâmbătă, 21 ianuarie, la cea de-a IV-a ediție a Concursului Interdisciplinar Mate-Bio-Fizică „Aurel Vlaicu”.  Concursul, care a reunit copii din 47 de unități de învățământ, a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu și Asociațiunea ASTRA.  Premiile I, II şi III au fost obţinute de elevii sibieni, care s-au făcut remarcați la toate probele.

La buna desfășurare a concursului au contribuit peste 200 de profesori (coordonatori, asistenți, evaluatori) și 12 studenți voluntari de la Faculatatea de Științe, secția Matematică-Informatică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. În baza rezultatelor obținute de participanți, organizatorii au acordat trei premii I,  patru premii II, trei premii III, șapte  premii speciale, 10 mențiuni și 27 de mențiuni speciale.

Premiul I „Aurel Vlaicu” şi Premiul Special Bio şi Mate a fost obţinut de Vlad Andrei Olek­sic, elev al Şcolii Gim­naziale Nr. 18 Sibiu. Premiul I şi Premiul special Bio a fost obţinut de Alex Ioan Gorcea, elev al Colegiului Naţional „Gheor­ghe Lazăr”, iar Premiul I şi Premiul Special Mate a ajuns la elevul Ema­nuel Tutelea, de la Şcoala Gimnazială Nr. 18 Sibiu. Cele patru premii II au fost obţinute de patru elevi de la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, fiind vorba de Darius Ştefan Văleanu, Mara Miri­şan, Ştefan Ambrosie şi Răzvan Hodoş. Premiul III şi Premiul Special Fizică a fost câştigat Horia Silea, elev  la Şcoala Gimnazială „Regina Maria”, iar celelalte premii III au fost câştigate de Sabin Stimer și Mihai Racheriu.

Fondul de premiere în valoare de 2400 lei a fost asigurat de Asociația părinților – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, iar medaliile și trofeele au fost asigurate de Asociațiunea ASTRA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus