Miercuri,
21.04.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

Centru nou de urgență pentru victimele violenței domestice la Sibiu

Centru nou de urgență pentru victimele violenței domestice la Sibiu

Noul centru Sf. Ana va funcționa într-o localitate din județul Sibiu, într-un imobil pus la dispoziție de o primărie și modernizat recent. Valoarea investiției depășește 300.000 de euro, banii fiind asigurați în mare parte prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în urma unui proiect elaborat de DGASPC Sibiu, împreună cu Consiliul Județean Sibiu.

Din păcate, în județul Sibiu se înregistrează un număr mare de victime ale violenței domestice. Anul trecut, la DGASPC Sibiu au fost înregistrate 26 de sesizări cu 88 de victime, dintre care 62 au fost copii. În anul 2015 au fost 24 de sesizări cu 76 de victime, dintre care 51 copii. Iar în anul 2014 au existat 24 de sesizări, cu 87 de victime, dintre care 30 copii.

Noul centru ”Sf. Ana” are șase dormitoare cu baie proprie, living cu loc de servit masa, bucătărie, baie pentru angajați și un birou administrativ. Capacitatea totală este de 20 de locuri și se adresează victimelor violenței domestice pentru care este necesară separarea de agresor, femei și copii care au nevoie de protecție și consiliere.

”Toate aceste servicii sunt asigurate de un asistent social, psiholog, jurist și șofer care vor lucra în cadrul centrului. Proiectul este implementat în cadrul programului RO 20 – ”Violența domestică și violența bazată pe deosebirea de sex”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014. Fondurile necesare finanțării activității Centrului de primire în regim de urgență vor fi asigurate de către Consiliul Județean Sibiu o perioadă de cel puțin cinci ani”, arată reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.
Foto: Arhivă

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, pai nu va spusei ca "suntem" multe toante in Sibiu, crescute la coada vacii?.. La' ca nu pot da "ei" cat putem "noi" duce...
Raspunde

Un soldat

Acum 4 ani

Si care e localitatea?
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

dacă centrul adaposteste victimele violentei domestice, localitatea nu se mentioneaza
Raspunde

Bula ot Sibiu

Acum 4 ani

sa-l cautati pe Ghitza atunci la centru, daca e secret de stat o fi acolo
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus