Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Fabrica de medicamente Polisano, tot mai aproape de Gruia Stoica

Fabrica de medicamente Polisano, tot mai aproape de Gruia Stoica

Grupul feroviar Grampet, deţinut de oamenii de afaceri Gruia Stoica şi Vasile Didilă, şi-a majorat la 19,99% participaţia în cadrul fabricii de medicamente oncologice Polisano Pharmaceuticals din Sibiu şi intenţionează să îşi extindă investiţiile în afara sectorului feroviar, informează Capital.ro. Spre deosebire de preluarea primei tranşe de 15,5% din acţiunile fabricii, care s-a făcut printr-o infuzie de capital, această nouă parte de 4,4% a fost achiziţionată de Grampet prin cumpărare directă de la proprietar, Loredana Vonica, moştenitoarea imperiului farmaceutic Polisano din Sibiu. „Am cântărit cu atenţie şi am decis să investim pentru că Polisano este un nume pe piaţă, iar fabrica de oncologice are potenţial. Este cumva o situaţie ideală: un start-up cu potenţial şi cu un nume deja cunoscut. Iau în calcul diversificarea portofoliului de investiţii al grupului Grampet; este deci foarte posibil să mai fie astfel de investiţii, în zone diferite de activitate, însă focusul rămâne pe feroviar. Mi se pare foarte bine că există şi dorinţa de investiţii şi capital românesc care să susţină afaceri româneşti, cum este Polisano; acesta este un lucru bun într-un moment în care capitalul străin este în expansiune şi sunt tot mai puţine afaceri româneşti”, a declarat Gruia Stoica, citat de Capital.ro.

Loredana Vonica a vândut anul trecut, cu circa 6 mil. euro, aproape o treime din fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals către grupul feroviar Grampet, avocatul Remus Borza şi partenerii acestuia din EuroInsol. Remus Borza a fost cel care a convins Grampet să susţină capitalul de lucru al fabricii, după cum Capital a scris iniţial aici.

În noua formulă, firma care deţine fabrica de medicamente este deţinută în proporţie de 64,6% de Loredana Vonica, 19,9% de Grampet, 6,9% de Remus Borza, 6,9% de Nicoleta Munteanu şi 1,5% de Adrian Munteanu – ultimii doi fiind parteneri ai lui Borza în EuroInsol.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

victor

Acum 7 ani

Daca traia doctorul Vonica nu cred ca grupul ajungea in situatia asta. Totusi nu e rau.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus