Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Daună totală. Mașina de Poliție care a lovit vițeii pe autostradă este tot în service

Daună totală. Mașina de Poliție care a lovit vițeii pe autostradă este tot în service

Un accident mai puțin obișnuit a făcut vâlvă în urmă cu mai bine de un an. O mașină de poliție a intrat într-o ciurdă de viței, pe autostradă, în apropiere de Săliște. Polițiștii aflați în autospecială nu au fost grav răniți, în schimb mașina a suferit avarii serioase. La 15 luni distanță, IGPR nu a plătit pentru reparațiile mașinii, care se află, în continuarea, în curtea unei service din Sibiu.

Ce căutau vițeii pe autostradă

În dimineața zilei de duminică, 25 octombrie 2015, înainte de crăpatul zorilor, un TIR încărcat cu viței a luat foc pe A1, la kilometrul 264, în apropiere de Săliște. Șoferul a încercat să salveze mai întâi animalele. Pentru că flăcările erau destul de puternice, a hotărât că cea mai bună soluție pentru viței era să-i elibereze pe autostradă, decât să moară carbonizați. Bărbatul nu s-a gândit, însă, și la potențialele accidente pe care le risca, pentru că încă era noapte, iar ceilalți șoferi nu aveau cum să vadă animalele din timp și să le evite.

După ce a eliberat vițeii pe șosea, șoferul a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat incendiul. “Animalele au fost evacuate de către şoferul autocamionului, până la sosirea echipajelor de intervenţie. Niciun animal nu a fost surprins de incendiu. În urma intervenţiei prompte a pompierilor, s-a reușit localizarea rapidă a incendiului și au fost afectate doar cauciucul şi diferite elemente combustibile ale părţii din spate a semiremorcii. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza frecării cauciucului aflat pe partea stângă a punţii din spate a semiremorcii autocamionului”, au arătat, la vremea respective, reprezentanții ISU Sibiu.

Cum s-a produs accidentul

În urma apelului la 112 a fost alertată și Poliția Autostrăzi. Un echipaj a plecat imediat spre locul incendiului, ca să asigure traficul în zonă și să efectueze eventualele cercetări. Polițistul care se afla la volan nu a observat, însă, vițeii aflați pe carosabil și a lovit mortal doi dintre aceștia. Mașina a ricoșat, s-a întors de-a latul șoselei și a intrat aproape frontal în parapetele de pe marginea autostrăzii.

Din fericire, polițiștii nu au fost răniți, iar la fața locului a fost trimisă altă autospecială. Cea implicată în accident nu a mai putut fi pornită.

După stingerea incendiului, un alt autocamion a venit după viței, iar polițiștii, pompierii, șoferii celor două TIR-uri, dar și localnici, s-au chinuit câteva ore să adune animalele de pe șosea. Traficul, în tot acest timp, a fost oprit. Abia apoi, o platformă a fost chemată la fața locului și a ridicat autospeciala de poliție care intrase în cei doi viței.

Daună totală. În același stadiu

Mașina a fost dusă la service-ul Iony, de pe strada Henri Coandă. Deși, la prima vedere, mașina de poliție nu părea a fi total avariată, după diagnoză, lucrurile au arătat mult mai serios. “Este daună totală. A fost adusă pe platformă. Este praf toată fața. Motorul este pur și simplu deplasat spre stânga, nimic nu mai este bun înăuntru. Parbriz, capotă, tot e avariat. Le-am făcut atunci un calcul celor de la poliție, pentru reparații, dar nu cred că merita să o repare. Nu au mai zis nimic, de atunci a rămas la noi în service. Nici nu cred că se va mai repara”, spune Doru Baciu, șeful service-ului.

În cauză nu s-a stabilit, deocamdată, nici cine se face vinovat pentru producerea accidentului și nici cine trebuie să plătească pentru reparațiile mașinii.

Foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anonymus

Acum 5 ani

ce soferi de duminica erau acei politisti daca nu au observat viteii pe autostrada? mergeau cu viteza luminii si nu i-au vazut sau?... vai amar de ei politisti si cica astia dau lectii si aplica legea cand ei nu sunt in stare sa conduca preventiv si sa evite accidente... ce pretentii mai pot avea de la soferii simplii? dar unde nu este creier, este cascheta ca sa tina capul sa nu cada :)
Raspunde

lolita

Acum 5 ani

Sper că măcar au plătit nenorociții ăia vițeii pe care i-au ucis cu bestialitate. Bieții drăgălași au murit din vina unui prost de polițist.
Raspunde

@TROLolita

Acum 5 ani

Trolling de doi lei TROLolita draga...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus