Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Președinta CJ Sibiu: proiectul noului spital de urgență va continua

Președinta CJ Sibiu: proiectul noului spital de urgență va continua

Chiar dacă amendamentul pentru alocarea a 135 de milioane de lei pentru un nou spital de urgență la Sibiu a fost respins, proiectul ridicării noii unități spitalicești continuă, anunță Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Printr-un amendament depus la proiectul de lege pentru bugetul de stat al țării pe anul în curs, parlamentarii PNL au cerut alocarea a 135 de milioane de lei pentru finanțarea construirii unui nou spital județean. Acest spital ar urma să fie construit pe terenul de aproximativ 20 de ha situat pe ”Drumul hoților”, teren transmis anul trecut din administrarea ADS în cea a Consiliului Județean Sibiu. Suma de 135 de milioane de lei a fost calculată pe baza proiectului tehnic al unui spital regional, elaborat acum mai bine de zece ani de Ministerul Sănătății, proiect care a cerut și primit de CJ Sibiu la începutul acestui an.

Referitor la acest amendament, președinta CJ Sibiu, Daniela Câmpean, recunoaște că nu se aștepta să fie aprobat. ”Nu aveam foarte mari speranţe că actualul Guvern se va uita atent spre această solicitare. Nu înseamnă că dacă nu am primit bani pentru spitalul nou, proiectul nu va continua. Dacă alte priorităţi au primat, vreau să asigur sibienii că suntem în continuare preocupați de identificarea soluțiilor care să facă posibilă construcția spitalului în timpul cel mai scurt posibil”, declară președinta CJ, într-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.

Daniela Cîmpean mai susține că respectiva investiție este una de interes regional, deoarece la Sibiu vin pacienți și din Vâlcea și Alba. ”Ne-am mobilizat aici, la nivel local, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu, să demarăm acest proiect pentru edificarea unei construcţii noi care ar scuti multe cheltuieli pe care la momentul acesta Consiliul Judeţean Sibiu le face cu întreţinerea clădirilor foarte vechi pe care le are Spitalul Judeţean. Dincolo de acest aspect, o nouă construcție face posibil un act medical de calitate şi ne-ar scuti de foarte multe probleme legate de sănătatea sibienilor cum ar fi acele infecţii asociate actului medical şi alte disfuncţionalităţi în circuitul medical”, mai declară Cîmpean, în comunicatul amintit.

Amendamentul pentru alocarea celor 135 de milioane de lei a fost propus a fi respins, de către Comisia de buget finanțe condusă de senatorul PSD, Viorel Arcaș, din Mediaș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

lia

Acum 5 ani

o sa faca unul la teleorman, special pentru cel mai iubit fiul al poporului
Raspunde

el

Acum 5 ani

Bravooo arcasule, lovitura vine de acasa! Sa.ti fie rusine, faci pietonii de ras!
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

desi Sibiul este fruntas alaturi de Cluj si Brasov la livrat bani la Bucuresti, inapoi se intoarce mai nimic ca doar aici Ciuma Rosie nu are simpatizanti prea multi asa ca nu au pe cine sa cumpere...
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 5 ani

Exact din cele mentionate de tine au taiat tot, in Bv pt. aeroport, in Cj pentru centura metropolitana, continuare Autostrada Transilvania, in Sb stim...Vezi presa locala Bv, Cj.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus