Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită la Biblioteca Astra

Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită la Biblioteca Astra

Atelier practic pentru părinții și bunicii care doresc să-și îmbunătățească arta de a spune povești celor mici și șapte sesiuni speciale de lectură publică vor fi căile prin care Biblioteca Astra va celebra „Ziua Internațională a cititului împreună”. Evenimentul va avea loc în 16 februarie, unde sunt așteptați cât mai mulți iubitori de carte.

Împreună cu Asociația Citim Împreună România, inițiatoarea proiectului, și alte 80 de unități culturale și de învățământ din România, Biblioteca Astra va celebra Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări, organizată de către Lit World.

„Ne dorim ca ceea ce se va întâmpla în spațiile bibliotecii sibiene, să reprezinte un reper pentru toți cei care și-au făcut n obiectiv din promovarea cunoașterii prin poveste și cuvânt rostit cu rost. Totodată, vrem să demonstrăm că lectura este haioasă, atractivă, eficientă, atunci când vocea este folosită corect, adaptată cadrului și grupului de copii ascultători, iar cartea aleasă se dovedește a fi oglinda fermecată”, transmit reprezentanții bibliotecii Județene Astra.

Pentru eveniment, Biblioteca a pregătit șapte sesiuni speciale de lectură publică și un atelier practic pentru părinții și bunicii care doresc să-și îmbunătățească arta de a spune povești celor mici.

„Nu este ușor să citești unui copil, să-l ții locului doar rostidu-i cuvinte, în condițiile în care imaginea animată/statică a câștigat teren, alterând creativitatea și propria inițiativă. Lectura este o deprindere şi modalitate de modelare în sens estetic a personalităţii, care, fie se transferă prin puterea propriului exemplu, fie se construiește pe îndelete”, mai spun organizatorii evenimentului.

biblioteca astra

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus