Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
6°C

Un artist și-a amenajat spațiul de lucru în Piața Mare: ”Pașnic și cinstit cer demisia acestui guvern” | Foto și video

Un artist și-a amenajat spațiul de lucru în Piața Mare: ”Pașnic și cinstit cer demisia acestui guvern” | Foto și video

Actorul Claudiu ”Charlie” Fălămaș și-a instalat spațiul de lucru în Piața Mare a Sibiului începând de joi după-amiaza. Repetă roluri, citește, cântă la chitară și pregătește pancarte, în semn de protest față de ultimele decizii ale Guvernului. Până la a cărui demisie este hotărât să rămână în Piață.

Charlie, după cum îi spun toți cunoscuții, a ieșit la proteste încă de la primele vești despre ordonanțele modificării codurilor penale și grațierii. Acum, are o săptămână fără spectacole și a decis să protesteze și pe timp de zi, nu numai seara. În mijlocul pieței a adus un covoraș, două scaune, laptopul, dar și câteva cărți. ”De veghe în lanul de corupți”, arată Charlie spre cartea lui J.D. Salinger. pe a cărei copertă a lipit ”corupți” peste ”secară”. ”Îmi pregătesc și următoarele două spectacole. Probabil deloc întâmplător, spectacolul următor, din 16 februarie, este «Născut în ‘90», o producție Bis Teatru, în care trei actori tineri, Andrada Grosu, Annea Opriș și subsemnatul, toți născuți în anii '90, ne spunem poveștile de viață. Este exact despre ceea ce se întâmplă acum, și anume că nu am învățat nimic din tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani”, spune Charlie.

”Jos Guvernul!”

Charlie speră să convingă și alți artiști să i se alăture. ”Întotdeauna artiștii au fost un stâlp al societății care a generat schimbarea. Eu voi fi aici în fiecare zi, până când guvernul acesta pleacă. Dragnea, Grindeanu, Tăriceanu, Meleșcanu trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut. Căci și eu îmi plătesc amenda, atunci când sunt prins că parchez neregulamentar”. Artistul cheamă să i se alăture demersului și alte categorii profesionale. ”Dacă cineva bate cuie, să vină cu un lemn, ciocane și cuie și să bată alături de mine”. În jurul său, în afara oamenilor care și-au exprimat solidaritatea s-au oprit și autoritățile. Jandarmii să afle despre ce e vorba, iar Poliția locală să întrebe de aviz. ”Nu am, dar merg acum să depun cerere”, i-a împăcat Charlie pe cei de la Poliția locală.

charlie falamas (7)

Scaunele montate în piață îi sunt înconjurate de pancarte. ”Dacă voi ați ieșit din sala de dezbateri parlamentare, eu mi-am mutat sala de studiu în Piața Mare. Jos Guvernul!”, scrie pe una din acestea. Charlie arată că are convingeri foarte puternice în acest moment. ”Guvernul trebuie să demisioneze, să înțeleagă faptul că populația nu mai are încredere în el. Din moment ce au încercat să își dea voie să fure până la 200.000 de lei și să nu pățească nimici, de ce nu ne-am aștepta să își dea legi prin care să devină un fel de boieri. Să vină în casa ta și să îți spună că, de azi, e casa lor și tu să pleci”, spune Charlie.

Monologul

Charlie a pregătit și un monolog pentru perioada pe care o va petrece în Piața Mare. Monolog pe care îl rostește de pe covorul pe care se descalță, înainte de a călca.

”Dacă voi ați ieșit din sala de dezbateri parlamentare, eu mi-am mutat sala de repetiții în Piața Mare. Dacă voi ne tratați ca pe unii oarecare, eu mi-am mutat sala de repetiții în Piața Mare.

Sunt Charlie Fălămaș, artist liber-cugetător. Mi-am mutat sala de repetiții aici în Piață, în semn de protest împotriva acestui guvern.

Nu se mai poate merge așa, la nesfârșit.Acest Guvern își bate joc de noi, ne tratează ca pe niște cârpe.

600.000 de oameni au ieșit în stradă, au urlat mai bine de zece zile, iar ei continuă să facă aceleași mizerii. Nu se mai poate să continuăm așa, la nesfârșit. Dragnea, nu uita, țara asta nu-i a ta! Oameni ai Sibiului, artiști ai Sibiului, funcționari ai Sibiului, haideți să ne scoatem birourile în Piață, haideți să ne mutăm sălile de repetiții în Piață, haideți să ne instalăm atelierele în mijlocul orașului. Nu mai e timp de pierdut.

Știu că e frig, că ninge și că e urât, dar ei pe asta mizează, că frigul ne va împrăștia pe toți. Ei bine, nu! Frigul nu ne oprește să protestăm, ninsoarea nu ne oprește să ne cerem drepturile. Nimic nu ne poate opri să ne cerem drepturile.

Acest Guvern trebuie să plătească pentru tot răul pe care l-a înfăptuit. Acești monștri, Dragnea, Grindeanu, Iordache și toată șleahta lor de hoți vor fi judecați. Totul se plătește în viața asta. Pușcărie scrie pe voi. DNA-ul vă așteaptă cu dosarele pregătite, oameni ca voi n-au dreptul să mă conducă. Oameni ca voi n-au dreptul să conducă țara. Jos Guvernul! Pașnic și cinstit cer demisia acestui guvern, hoți care ne zâmbiți în față prin televizor. Hoți care ne sfidați și ne tratați ca pe niște muște! Hoți cu dinți negri și cu minți mărunte.

Jos Guvernul, jos corupția! Sunt Charlie Fălămaș, artist liber cugetător. Mi-am mutat sala de repetiții aici în Piață, în semn de protest împotriva acestui guvern. Zi de zi voi fi aici până când Guvernul Grindeanu va demisiona”, este monologul repetat la intervale de timp în Piața Mare.

Foto și video: Silvana Armat

charlie falamas (18) charlie falamas (16) charlie falamas (15) charlie falamas (14) charlie falamas (13) charlie falamas (12) charlie falamas (11) charlie falamas (10) charlie falamas (9) charlie falamas (8) charlie falamas (7) charlie falamas (6) charlie falamas (5) charlie falamas (4) charlie falamas (3) charlie falamas (2) charlie falamas (1) charlie falamas (19)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

biscuite-n dungă

Acum 7 ani

Autorizație pentru ocuparea spațiului public are? Taxa pe mp ocupat o plătește? Că pe amărâții ăia care vând câte o coroniță sau un kitsch de Valentine's nu-i iartă nimeni. Iar ăstuia tocmai i-a mărit Dragnea salariul, are de unde să dea! Aștept reacția autorităților.
Raspunde

Free_ag

Acum 7 ani

Bai pesmet in dunga , omul e de apreciat nu are o actiune comerciala ca si ce de la taraba , dar ce sa sti tu , dar tu moale-ti pesmetul ?
Raspunde

omul oblu

Acum 7 ani

Daca mai si citeai inainte de a emite, vedeai ca a depus omul cerere...
Raspunde

napolitana-n cant

Acum 7 ani

"tocmai i-a marit dragnea salariul" - cam atat va duce capul pe voi, psd-isti retardati. poate omul se gandeste ca se sterge la fund cu banii pe care i-a dat dragnea in plus la salariu in momentul cand are o problema de sanatata. sau nu stiai ca sistemul sanitar e la pamant in tara unde dragnea mareste salariile? apropo, stiai ca n-au alocat nici 1 leu anul asta pentru viitorul spital de urgenta din sibiu? da ce conteaza spitalele, atata timp cat le mai dam 100 la prosti!
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

Apropo de spitale,poate imi spune si mie cineva cam cum as putea beneficia de analize gratuite prin Casa de Sanatate caci desi cotizez de 20 de ani si nu am beneficiat niciodata nu reusesc sa-mi fac o programare la nici o clinica caci nu sunt fonduri.Imi trebuie pile nu-i asa ?Mergem inainte cu coruptia...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

idgaf

Acum 7 ani

M-a dezamagit copilul asta. Parea ca are mai multe in cap...Dar nimic in afara de par....si ala il pierde in vreo 15 ani
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

bine te-ai intitulat: IDgaf a naturii...
Raspunde

Eb

Acum 7 ani

Multi se mai baga singuri in seama, ca sa-si faca reclama! Ca multi stand-up comedianti semidocti si scriitori tineri dar ratati din start. Si-au cam dat seama ca daca nu faci politica, nu prea existi. De unde bani, de unde bani? Si cei care SE JURAU ca nu vor face politica... al naibii, tot se baga in scaldatoare. Acolo-s banii! Si s-a prins si al mic de suge... din textul de pe pancartele parintilor... alea cu ****... Asa da!
Raspunde

Radu

Acum 7 ani

SI a inceput morisca SCUMPIRILOR- au dat cu o mana si iau triplu inapoi. Pâinea s-a scumpit în Vaslui cu 20% după creşterea salariului minim Sursa: Jurnalul.ro - Ştiri - 9. februarie 2017 , link spre sursa Cresterea salariului minim pe economie cu 200 de lei, de la 1 februarie 2017, a condus la scumpirea painii in municipiul Vaslui de catre unii dintre producatorii autohtoni, care au decis sa majoreze pretul cu aproape... Citeste articol original: Pâinea s-a scumpit în Vaslui cu 20% după creşterea salariului minim
Raspunde

vasile

Acum 7 ani

Voi tinerii poeti si liberi aveti mintea cam scurta, sistemul sanitar a inceput sa se degradeze "pe repede inainte" cam de pe vremea lui Boc girat de Basescu. Cat despre monstri Dragnea, Grindeanu, Iordache... apropo pe Ciolos si Iohannis cum ii cataloghezi?
Raspunde

Teo

Acum 7 ani

Un exaltat, care vrea sa iasa in evidenta si nu stie cum.Oameni de acest tip reprezinta societatea civila?Dupa acest principiu, fiecare isi poate lua 2 mp in piata si sa faca ce vrea(inclusiv un cersetor) ?Sa nu ducem in derizoriu ,dreptul de a manifesta .
Raspunde

SB 70 RMV

Acum 7 ani

ma gandesc ca nu ai aflat de miscarea Occupy Wall street, asa-i? :)
Raspunde

Zexe

Acum 7 ani

Musai sa mai gaseasca o cioara, sa fie doi, ca Heckle si Jeckle.
Raspunde

un om

Acum 7 ani

ti-ai jucat rolul in fata spectatorilor in piata mare, caci te-ai plictisit.
Raspunde

ioa

Acum 7 ani

Super initiativa, ma bucur sa vad ca Sibiul este un oras european si din prisma comunicarii si protestelor alternative. Te sustin Claudiu, sper din suflet sa ajungi la cat mai multe suflete si minti umbrite de programul plin de minciuni difuzat de cei de la A 3 de ani de zile. Mai deveme sau mai tarziu, cei care nu sustin minciuna si hotia vor aprecia ceea ce faci #rezistam #infiecarezi
Raspunde

Adi

Acum 7 ani

Bravo Claudiu si eu te susțin. Oamenii trebuie sa înțeleagă ca se poate protesta si civilizat. Tot respectul pentru ceea ce faci.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, aproape toti te "susținem"....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus