Duminică,
29.11.2020
Innorat
Acum
0°C

Proiect: 90 de lei ora pentru terenurile de minifotbal amenajate de Primărie în Sub Arini. Cine înjură e dat afară

13 Februarie 2017 21:42

Proiect: 90 de lei ora pentru terenurile de minifotbal amenajate de Primărie în Sub Arini. Cine înjură e dat afară

Administrația locală a lansat în dezbatere publică regulamentul și taxele de utilizare pentru terenurile de minifotbal amenajate cu 1,23 de milioane de lei în locul terenului de antrenament al Stadionului municipal din parcul Sub Arini.

Regulamentul publicat de Primăria Sibiu prevede că pe terenul de fotbal ce poate fi împărțit în patru terenuri de minifotbal nu se vor putea desfășura alte activități (în afara meciurilor de fotbal) decât cu aprobarea Consiliului local. Terenul mare are o lungime de 97 de metri și o lățime de 51 de metri (denumit terenul 1), iar împărțit în patru rezultă patru terenuri de minifotbal cu o lungime de 42 de metri și o lățime de 22 de metri (terenurile 2, 3, 4 și 5). Suprafața de joc a acestora este realizată din gazon sintetic.

90 sau 360 de lei pentru o oră

Orarul de funcționare a așa-numitei baze sportive este propus a fi între orele 08:00 – 22:00, de luni până duminică. Taxa de închiriere a unui teren de minifotbal este propusă la 90 de lei pentru o oră, în timp ce pentru terenul mare se propune suma de 360 de lei pe oră. Intervalul minim de închiriere va fi de o oră, este indivizibil și trebuie să înceapă de la o oră fixă. ”Închirierea terenului mare este posibilă doar în cazul în care există cel puțin o oră liberă înainte și după ora sau orele pentru care se dorește închirierea. Aceste ore sunt necesare administratorului în vederea scoaterii și reamplasării porților de pe terenurile mici, cât și adunării și reîntinderii plaselor delimitatoare a terenurilor de minifotbal”, se mai arată în regulamentul dat publicității spre consultare. De plătit, cei interesați pot plăti fie la casieria Serviciului de administrare a domeniului public (bd. Victoriei, nr. 1-3, camera S13), fie on-line, prin intermediul unei aplicații ce urmează a fi lansată, fie la baza sportivă. Din taxele închiriate, jumătate rămân în bugetul Serviciului de administrare a domeniului public, restul urmând să intre în bugetul local al Sibiului.

Reducere de 95% pentru școlile publice. Dar cu programare în primele 15 zile ale anului

Regulamentul prevede reduceri importante pentru mai multe categorii de potențiali utilizatori. Astfel, asociațiile și cluburile de fotbal din municipiu, afiliate la Federația de fotbal și minifotbal, precum și școlile de fotbal din oraș afiliate FRF ar urma să plătească 10% din taxe.

Școlile din sistemul public de învățământ care vor dori să închirieze terenurile trebuie să achite doar 5% din taxele propuse, în timp ce școlile din sistemul privat beneficiază de o reducere de 50%. Tot numai jumătate din aceste taxe ar urma să plătească și organizatorii de evenimente înscrise pe agendele culturală, sportivă și comunitară. Și de reduceri la jumătate a costurilor de închiriere pot beneficia și celelalte instituții de stat din oraș care organizează competiții și probe sportive.

Doar că pentru a beneficia de aceste reduceri, categoriile care se regăsesc în cele mai sus enumerate trebuie să facă programare la începutul anului. ”Solicitanții pot transmite cereri de utilizare a terenurilor de fotbal, către Serviciul de administrare a domeniului public în termen de 15 zile de la adoptarea hotărârii de consiliu pentru 2017, urmând ca în anii următori aceste cereri să fie depuse în perioada 01.01 – 15.01”. În plus, pentru ca aceste programări să fie valabilă este solicitată și plata anticipată. Principiul de rezervare a terenurilor va fi ”primul venit, primul servit”. ”În situația în care o acțiune nu se poate desfășura din cauza condițiilor meteo nefavorabile sau a unor evenimente avizate de către Primăria și Consiliul local al municipiului Sibiu, reprogramarea se va face într-un termen de maxim șapte zile de la data primei programări, după o consultare prealabilă a solicitantului”, mai prevede draftul regulamentului. Același document prevede că accesul elevilor în cadru organizat se face ”numai în prezența cadrului didactic”, care ”își asumă răspunderea pentru întreaga activitate a acestora”.

”Interzis”

În baza sportivă este interzis fumatul, consumul băuturilor alcoolice, dar și accesul persoanelor aflate sub influența alcoolului. Spectatorii nu au voie să intre pe teren, care este rezervat doar jucătorilor, se mai arată în regulamentul propus. Cei care vor să privească eventualele meciuri sunt invitați să folosească tribuna aferentă sau aleile dinspre parc. De asemenea, este interzis accesul pe terenul de joc cu încălțăminte cu crampoane de metal sau ”sport cu filet”. Regulamentul mai prevede că utilizatorii terenurilor își asumă riscurile oricăror loviri sau traumatisme ce pot apărea în timpul jocului. ”Administratorul bazei sportive nu va fi răspunzător pentru niciun incident, accident sau traumatism, altercație, vătămare corporală, responsabilitatea aparținând exclusiv utilizatorilor terenurilor de sport”.

Fără înjurături și ”larmă de intensitate mare”

Regulamentul prevede că cei care vor juca fotbal în locul fostei ”cutiuțe” trebuie să părăsească imediat suprafața de joc în cazul în care folosesc ”un limbaj obscen, necuviincios, gesturi indecente, violente, cât și dacă are un comportament care să prejudicieze valorile sociale”. Totodată, trebuie să părăsească incinta cei care vor tulbura liniștea publică ”prin producerea de zgomote cu orice aparate sau prin strigăte și larmă de intensitate mare, în special în orele de liniște prevăzute de lege”. Cei care nu vor respecta regulile bazei pot fi amendați cu sume cuprinse între 200 și 2.000 de lei, ”fără posibilitatea de a achita jumătate în termen de 48 de ore”. Nivelul amenzilor va fi stabilit n funcție de gravitatea faptelor, iar datele de identificare ale celor pasibili de amendă trebuie furnizate de cel care închiriază terenul. ”În caz contrar este direct răspunzător”, mai prevede regulamentul supus dezbaterii publice. Sibienii care au propuneri, sugestii sau opinii referitoare la regulamentul propus, le pot transmite în scris conducerii administrației locale prin intermediul Centrului de informații pentru cetățeni.

”Obiectivele funcționării bazei sportive sunt: a) organizarea unor acțiuni și competiții sportive la nivel local, județean, național și internațional; b) deservirea unităților de învățământ de pe raza orașului în realizarea planului – cadru de învățământ, conform unui orar prestabilit, precum și desfășurarea unor competiții școlare de interes local, județean sau național; c) deservirea activităților în interesul comunității, aprobate de Consiliul local al municipiului Sibiu și Primăriei municipiului Sibiu; d) deservirea persoanelor fizice sau a persoanelor juridice indiferent de forma de organizarea sau identitate juridică, conform planificării”.

(Sursa: Articolul 4. al Regulamentului și taxelor de utilizare din proiectul supus dezbaterii publice)

Citește aici Regulamentul și taxele de utilizare propuse pentru terenurile de minifotbal

273.000 de euro

În primăvara anului trecut, Primăria Sibiu a semnat contractul de amenajare a acestor terenuri cu firma SC Monolit Junior SRL, din Lancrăm, județul Alba, în urma unei proceduri de atribuire la care au mai depus oferte alte două firme. Valoarea contractului este de 1,23 milioane de lei (fără TVA), înaintea licitației lucrarea fiind estimată la o valoare de 1,35 milioane de lei. Lucrările ar fi trebuit finalizate în luna octombrie a anului trecut, după cum prevedea caietul de sarcini.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Tic

Acum 3 ani

Foarte buna idee.
Raspunde

animal

Acum 3 ani

miroase rau a abuz! de ce sa platesti 90 de lei sa joci pe un teren reabilitat pe banii contribuabilor pe banii din taxe si impozite? si mai ales o suma asa mare pt un cotet de teren.. Chiar daca ar fi fost reabilitat pe bani din fonduri UE nu se justifica taxa asa mare de 90 de lei pe ora. Ar trebui o suma modica sau fara.. gratis pt tineret. Azi maine vor pune taxa de intrare in parc! sau pt copii la locurile de joaca construite de primarie.. Ati auzit ca vor sa faca parcare cu plata pe mihai viteazul? De ce? Dar locatarii de acolo care platesc impozite si taxe pe locuite si masini unde vor parca daca avem 3,5 manisi pe loc de parcare? Asta nu este solutie, este o jecmaneala nesimtita. Se pare ca edilii nostri traiesc pe alta lume si nu vor sa faca nimic pt ceteateanul de rand.. Sibiul este murdar jegos cu drumuri foarte proste.. arata mai rau ca acum 30 de ani! Rusimica sa va fie tara bananiera!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus