Joi,
08.12.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

Interviu cu Răzvan Dâlbea, căpitanul de la FC Hermannstadt: Nu poţi să îţi faci un viitor dacă joci în Liga a III-a

Interviu cu Răzvan Dâlbea, căpitanul de la FC Hermannstadt: Nu poţi să îţi faci un viitor dacă joci în Liga a III-a

Răzvan Dâlbea poartă banderola de căpitan al echipei de fotbal FC Hermannstadt din vara anului trecut, iar pe lângă asta, mai îndeplineşte şi funcţia de antrenor secund. Cu el căpitan, formaţia este liderul seriei cu numărul cinci din Liga a III-a, la o distanţă de patru puncte faţă de ocupanta locului secund.

Reporter : Care este starea de spirit din vestiar, acum că se apropie începerea returului?

R. D. : Suntem optimişti în ceea ce priveşte returul şi sperăm să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus, şi anume promovarea în Liga a Doua.

 

Reporter : Cât de siguri sunteţi în privinţa promovării?

R. D. : Pot spune că avem prima opţiune la promovare acum, dar avantajul faţă de următoarea clasată nu este unul foarte mare şi de aceea trebuie să fim foarte atenţi la începutul returului.

IMG_1214

Reporter : Ce părere ai despre condiţiile de antrenament pe care le-ai întâlnit aici?

R. D. : Condiţiile de antrenament sunt chiar bune. Am beneficiat mereu de terenul sintetic de lângă Stadionul Municipal. Ne-am bucurat să ne antrenăm şi în cadrul mai multor săli de fitness, pentru ca apoi refacerea să se facă la spa.

 

Reporter : Are FC Hermannstadt tinere talente care ar putea ajunge să se tranfere la echipe mai mari, poate chiar la granzii din Liga I?

R. D. : Sunt câţiva jucători care la momentul actual se află în lotul lărgit al echipei şi care au un potenţial foarte bun, dar depinde doar de ei dacă pot ajunge mai departe. Câţiva dintre ei sunt Radu Crişu, Străulea, Seiwerth, Câmpean sau Ciorgovean, spre exemplu.

IMG_1211

Reporter : Cum vezi lupta la promovare?

R. D. : Va fi o luptă strânsă. Raportul de forţe dintre echipele din prima parte a clasamentului este unul destul de echilibrat. Importante pentru noi, însă, vor fi primele trei meciuri din acest retur, cu Zalău, cu Târgu Mureş si cu cei de la Gaz Metan Mediaş II.

 

Reporter : Poate un fotbalist care evoluează la o echipă din Liga a III-a să trăiască decent doar din salariul de jucător?

R. D. : Nu poţi să îţi faci un viitor dacă joci în Liga a III-a din România, asta este un lucru clar. De aici se face o „rampă de lansare” pentru tinerii jucători talentaţi. Sperăm ca din vară să evoluăm într-un eşalon superior.

 

Reporter : Este banderola de căpitan o presiune în plus pentru tine?

R. D. : În ceea ce mă priveşte pe mine, banderola de căpitan nu reprezintă o presiune în plus atunci când sunt pe teren. Poate că şi faptul că am fost căpitan la câteva dintre fostele echipe la care am jucat m-a întărit şi m-am obişnuit. Pentru mine, banderola de căpitan reprezintă doar o responsabilitate mai mare, atât.

IMG_0979

Reporter : Cum stă echipa din punct de vedere medical?

R. D. : Din câte ştiu eu, nu s-au înregistrat accidentări. Toţi jucătorii sunt apţi de joc şi pregătiţi pentru returul ce urmează.

 

Reporter : Ai luat până acum în calcul posibilitatea retragerii?

R. D. : Sincer să fiu, nu m-am gândit la asta până acum. Dar cât timp voi fi sănătos şi determinat, voi juca în continuare.

Sursa foto: sbsport.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, total eronat...Ai putea sa-ti faci un viitor.... doar ca ar trebui sa mai "joci" si la pariuri! Ceea ce n-ar fi foarte dificil, nu-i asa?....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus