A ajuns la Sibiu odată cu facultatea, când nu știa să facă nici măcar o ciorbă. Câțiva ani mai târziu și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie, iar la sfârșitul anului 2013 și-a deschis un laborator de prăjituri. Acum, Anamaria Oltean este tânăra la care apelează viitorii miri și nu numai pentru a le asigura dulciurile la orice eveniment.
Este din județul Alba și a terminat Industrie Alimentară, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. În luna decembrie a anului 2013, Anamaria a luat decizia să-și deschidă un mic laborator, după ce exersase mai multe rețete de prăjituri. Ea spune că a moștenit talentul de la bunica ei, care și la 85 de ani gătește.
„Ingrediente 100% naturale”
Primul pas a fost să-și găsească un nume. Și pentru că voia ceva simplu și de efect s-a oprit la „Dulciurile Anei”. Imediat după ce a deschis, și-a propus să meargă în anul 2014 la două nunți și două botezuri, însă, a asigurat prăjiturile la vreo șapte nunți și șase botezuri.
De atunci, de la un an la altul, numărul celor care apelează la serviciile ei cresc. „Lumea a apreciat calitatea și gustul prăjiturilor de casă. Tot ce folosim este materie primă de cea mai bună calitate. Folosim ciocolată veritabilă, strict unt de 82%, olandez. Nu folosim margarină absolut deloc. Totul se lucrează cu ingrediente 100% naturale, exceptând macarons unde inevitabil trebuie să bag colorant. Sunt clienți care cer să fie colorat, dar încercăm să dăm culoarea din fructe, din decor, evităm coloranții. Furnizorii mei știu că nu au ce să caute la mine cu coloranți, prafuri și pudre. Frișca este naturală, o amestecăm uneori cu frișcă vegetală pentru consistență, în sezonul cald nu se poate lucra numai cu frișcă naturală”, explică Anamaria.
Chiar dacă nu a făcut niciun curs de specialitate, Anamaria spune că s-a documentata foarte mult și o face în continuare. Aproape în fiecare lună își comandă cărți din străinătate și vizitează multe site-uri ale bucătăriei franceze, de care se simte apropiată. Pe lângă rețetele clasice ale prăjiturilor de casă învățate de la bunica ei, tânăra încearcă mereu rețete noi. „Am început cu clasicul tort de iaurt, dar am ajuns să ne dezvoltăm încât să nu mai fie chiar simplu. Folosim un iaurt mai cremos și foarte multe fructe de pădure. Încercăm idei noi, acum a prins foarte bine torul cu cireșe amare și mouse de ciocolată. Mă orientez strict spre bucătăria franceză, pentru că din punct de vedere al cofetăriei este cea mai bună, dar rămân și pe clasic, pentru că prinde la evenimente, iar prăjiturile de casă nu dau greș niciodată”, adaugă tânăra.
„Toți au parte de degustare și consilire”
Pe lângă nunți, botezuri și evenimente corporate, Anamaria face prăjituri și la comandă, având șapte feluri de prăjituri de casă. Dintre acestea, cinci sunt cu nucă, printre care se regăsește și Snickers. Din meniu, se poate alege dintre 11 rețete de torturi, de la simplul tort cu iaurt, până la cele cu două mouse-uri de ciocolată sau șampanie. „Cel mai cerut este cel cu două mouse-uri de ciocolată, cu albă și neagră și un sos de zmeură. Acum, am introdus tortul cu cireșe amare și am văzut că prinde foarte bine. Nu fac pandișpan clasic, fac blaturi umede, care au în compoziție ciocolată”, spune Anamaria.
Înainte de orice eveniment, clienții discută cu Anamaria despre dorințele și preferinţele acestora în materie de dulciuri. „Încerc să mă mulez după ceea ce vor ei. O discuție cu o viitoare pereche de miri durează de la o oră jumătate la două ore pentru că vreau ca ei să plece mulțumiți și să înțeleagă absolut totul. Toți au parte de degustare și consiliere”, menționează ea. Mai mult decât atât, tânăra este cea care livrează prăjiturile pentru a se asigura că ajung în cea mai bună formă.
Prețurile unui candy bar variază în funcție de tipul desertului ales. Macarons și deserturile franțuzești sunt mai scumpe, ajungând până la 130 de lei kilogramul. Și prețul torturilor variază. De exemplu un kilogram de tort cu iaurt este 55 de lei, iar același gramaj, dar cu nucă este 70 de lei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Afacerilor Externe , Industrie Alimentară , Lucian Blaga , Nunţi Simba Ho , prajituri , Pentru Sibiu , Anamaria Oltean , Dulciurile Anei , incendiu bucatarie , botezuri , Valea Torturii , retete cocktailuri
Vizualizari: 17223
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Un cititor
Acum 3 ore
Adi Gliga
Acum 4 ore
Canaris
Acum 4 ore
Aci Duțu
Acum 4 ore
Nobody