Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Peste 500 de sibieni au protestat în centrul orașului: ”nu avem încredere” | Foto și video

Peste 500 de sibieni au protestat în centrul orașului: ”nu avem încredere” | Foto și video

În ciuda lapoviței, câteva sute de sibieni au arătat duminică seara că sunt dispuși să iasă în stradă până când vor vedea demisiile tuturor celor considerați responsabili de emiterea ”ordonanțelor elefanților”.

Actualizare foto Silvana Armat

DSC_0766 DSC_0754 DSC_0741 DSC_0734 DSC_0722 DSC_0864 DSC_0861 DSC_0856 DSC_0842 DSC_0837 DSC_0829 DSC_0828 DSC_0821 DSC_0816 DSC_0811 DSC_0769 DSC_0772 DSC_0775 DSC_0795 DSC_0806

Actualizare 20:35 Protestul s-a încheiat. În Piața Mare au mai rămas doar câteva grupuri, care discută molcom. Primăria Sibiu a avizat organizarea unui nou protest similar și duminica viitoare (26 februarie 2016), de la ora 18:00. În aceeași zi, de la 11:00 este programat în centrul orașului ”Protestul copiilor”, iar de la ora 13:00 - ”ora de lectură”.

Actualizare 20:25. ”Ne vedem duminică”, se scandează în Piața Mare, unde au mai rămas aproximativ 200 - 300 de oameni. Cei rămași încep să strîngă lumânările din care a fost format cuvântul ”#rezist” la începutul protestului, pentru a curăța piața.

lumanari stranseActualizare 20:20 După ce coloana a înconjurat Piața Mare, oamenii s-au strâns în centrul acesteia pentru a cânta imnul. ”Haideți să nu dormim niciodată!”, s-a auzit din partea protestatarilor, mai apoi.

 

final in piata mare

Actualizare 20:00 Cei 500 de sibieni s-au întors în Piața Mare după un marș care a urmat traseul Nicolae Bălcescu - str. Andrei Șaguna - Piața Unirii și retur. Oamenii protestează pașnic și majoritatea dintre ei anunță că sunt dispuși să continue mișcările de stradă. ”Ieșim la Sibiu, precum în toată țara. Jocul pe care ei îl fac cu aceste ordonanțe nu ne place. Vom ieși în stradă în continuare și în Sibiu și în toată. Repetăm până când o se înțeleagă faptul că lupta împotriva corupției dorim să continue Acest lucru vrem să îl știe orice guvern este sau va fi la administrarea României”, spune Angela.

Actualizare 19:35. Numărul sibienilor reuniți în Piața Mare a depășit 200. După ce au intonat imnul, aceștia au pornit în marș pe strada Nicolae Bălcescu, unde alți protestatari li s-au alăturat, astfel încât până în capătul străzii numărul participanților la protest a depășit 500. ”DNA, să vină să vă ia”, ”Guvern de hoți și de mafioți” și ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu!” au fost printre cele mai folosite scandări. Numărul pancartelor aduse în seara de duminică a fost, însă, mai mic decât de obicei.

Știre inițială

Din 500 de lumânări aduse de Doru Apostol, cel care a autorizat protestul, sibienii au format mesajul ”#rezist” pe pavajul din piața centrală a orașului. Vremea rea a împiedicat, însă, ca lumânările să rămână aprinse.

rezist ”Vom continua să ieșim până când Guvernul Grindeanu și domnul Dragnea își vor da demisia. Eu cred că această țară trebuie condusă responsabil și sunt convins că cei de la PSD au și alți oameni de bună calitate, de încredere și de bună credință care să conducă această țară și să gestioneze bugetul acestei țări într-un mod responsabil”, declară Adrian Bibu, unul dintre protestatari.

În rândul manifestanților, neîncrederea pare a fi cuvântul cheie în raport cu actuala conducere executivă a țării. ”Nu putem să ne lăsăm, situația nu este rezolvată, încrederea nu s-au restabilit. În continuare nu avem încredere în guvernanții noștri. Încercăm să ținem acest mesaj «rezist» în viață, în Piața Mare și numai aici”, spune și Albert.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

dancp2

Acum 7 ani

voi nu aveti incredere!ok nici eu nu am avut incredere in micimanul csolos da nu am iesit la proteste faceti cum credeti ca e mai bine succesuri pas cu pas si bafta!
Raspunde

Ina

Acum 7 ani

Una e sa nu ai incredere in cineva si alta e chiar sa-l prinzi ca te MINTE si te FURA! Ce incredere mai poti avea dupa asemenea fapte?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Magda

Acum 7 ani

Guvernul compromis,trebuie demis ! Multumesc sibienilor !
Raspunde

Dumi

Acum 7 ani

Raluca, Raluca iar postezi sub pseudonime...
Raspunde

da

Acum 7 ani

mai mergeti pe la casele voastre! toti mitingistii de profesie si-au gasit vocatia sa se plimbe pe centru si la bulevard.
Raspunde

sarcasm

Acum 7 ani

boss, tre sa mance si gurile noastre ceva. preferi sa ne vezi al cersit sau sa ne plateasca soros pentru proteste?
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, a-ti face un titlu' de glorie dintr-un eșec, nu credeti ca este penibil, asta ca sa nu spun ca împingeți in ridicol toată actiunea?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus