Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Președintele Asociației Comunelor Sibiu, după întâlnirea cu Grindeanu și Dragnea. ”Numai faptele ne conving”

Președintele Asociației Comunelor Sibiu, după întâlnirea cu Grindeanu și Dragnea. ”Numai faptele ne conving”

Primarul comunei Sadu, Valentin Ivan, președinte al filialei județene Sibiu a Asociației Comunelor din România a rămas impresionat de programul de guvernare prezentat ieri la București de către premierul Sorin Grindeanu și liderul PSD Liviu Dragnea, însă așteaptă și faptele. ”Din punct de vedere al programului de guvernare a fost o întâlnire foarte utilă. Din punct de vedere al prezentării programului național de dezvoltare, care după previziunea guvernului poate să rezolve foarte multe probleme de infrastructură rurală și eu subscriu că poate fi benefic pentru autoritățile publice locale, din nou a fost util. Legea salarizării unitare din administrația publică locală este din nou foarte benefică. Eu zic că au fost foarte multe lucruri care au fost clarificate din punctul de vedere al programului de guvernare. Dar numai faptele ne conving. Sună frumos, dar faptele ne vor convinge”, a declarat Valentin Ivan pentru Turnul Sfatului.

Din Sibiu participă 12 primari la evenimentele organizate cu ocazia reuniunii Adunării Generale a Asociația Comunelor din România.

”Sibiul va primi sume derizorii”

Pe de altă parte, primarul se declară dezamăgit de alocările din cotele TVA pentur localitățile din județ. Ivan susține că din cauza acestor sume extrem de mici multe localități vor fi în imposibilitatea de a cofinanța proiecte aflate în execuție. ”Sunt foarte dezamăgit de alocările de la bugetul de stat din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pentru localitățile din județul Sibiu. Fiecare unitate administrativ teritorială va primi sume derizorii și acest fapt conduce la imposibilitatea de a cofinanța proiecte angajate in execuție! Nu înțeleg ce criterii au stat la baza formulei de calcul a Ministetului dar îmi exprim public dezamăgirea”, a mai spus Valentin Ivan.

Dragnea: Vom defini în mod clar distincţia dintre legalitate şi oportunitate

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis, luni, primarilor de comune din Asociaţia comunelor din România, reuniţi la Bucureşti, că distincţia dintre oportunitate şi legalitate va fi definită în Parlament, el arătând că există prea multe „instituţii” care îşi "dau cu părerea" despre oportunitate, informează Mediafax. „Vom defini în Parlament, indiferent de presiuni, în mod clar distincţia dintre legalitate şi oportunitate. Oportunitatea e a celui ales în mod legitim într-un proces democratic, o dă legimitatea unui vot, obligaţiile asumate în campanie, libertatea de a lua decizii cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea, aşa cum crede acel Consiliu local”, a spus Dragnea. „Prea multe instituţii îşi dau cu părerea despre oportunitate. Administraţia publică trebuie să iasă din această stare de paralizie, cu funcţionari cărora le este frică să semneze, cu primari care nu ştiu dacă ce fac azi e interpretat peste un an sau zece”, a spus Dragnea.

El a menţionat că în România există peste 20.000 legi şi a opinat că nu există cineva care să le ştie pe toate.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

TALIDA RUNCU

Acum 5 ani

Acest Valentin Ivan este inca un spalat pe creier de PSD si dragnea. Guvernarea psd va baga aceasta tara in balarii!
Raspunde

Breaking news

Acum 5 ani

Se vede ca esti cu capul la metinguri si nu ai rabdare sa citesti tot ce spune Ivan ,care saracu e spalat pe creier de PNL.Apropo ai participat si la metingul cultural,cel cu cetitul prin piata mare.V-am vazut multi aveati cartile cu capul in jos.
Raspunde

ss

Acum 5 ani

e bine ca avem senatori si deputati de Sibiu care nu iau atitudine fata de subfinantarea Sibiului,desi municipiul Sibiu este printre cele 9 municipii net contributoare la bugetul tarii.Unul dintre ei ( Arcas ),e chiar seful Comisiei de Buget-Finante,dar in afara de scuze...zero
Raspunde

Breaking news

Acum 5 ani

@TALIDA RUNCU Ivan este din PNL
Raspunde

HAI,HUI PE MAI DEPARTE....

Acum 5 ani

pardon,PDL(,A FOST PDL-IST,AK PNL-IST) SI DACA BATE VANTUL BINE SE INDOAIE SI VA AJUNGE psd-ist!! CUM A AJUNS PRIMAR AK LA ULTIMUL MANDAT?LA DIFERENTA F.MICA A MATRASIT 1-2 VOTURI SE PARE.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus