Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-5°C

Foto-video | 18 incendii de vegetație în ultimele 24 de ore în județul Sibiu

Foto-video | 18 incendii de vegetație în ultimele 24 de ore în județul Sibiu

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Sibiu au fost înregistrate 18 incendii de vegetație uscată. Mai multe autospeciale au intervenit pentru a știnge focul.

„Pentru localizarea și lichidarea acestor incendii, care s-au manifestat pe o suprafață de aprox. 15 ha, cuprinzând atât vegetație uscată, cât și plantație de gorun și frasin (aprox. 2 ha), au intervenit echipaje de pompieri cu autospeciale de intervenție din cadrul Stației Mediaș, Punctului de Lucru Săliște și Punctului de Lucru Dumbrăveni. În sprijinul pompierilor profesioniști, au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităților pe raza cărora s-au manifestat incendiile”, se arată pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

P.L. Săliște a intervenit cu o autospecială pe Dj 106D, iar pe DN1 Apoldu-Săliște a intervenit Stația Miercurea. Conform ISU, incendiile au apărut ca urmare a focului nesupravegheat în spații deschise .

Și vineri seara, în jurul orei 19:00, lângă DN1, flăcările au cuprins miriștea de la ieșirea din Veștem spre Făgăraș.

incendiu vegetatie 1 incendiu vegetatie 2

În speranţa că cetăţenii vor manifesta mai multă atenţie atunci când, pentru igienizare, utilizează focul deschis, ISU Sibiu reaminteşte câteva reguli de prevenire a incendiilor: - este interzisă arderea vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale pe timp de vânt; - pentru ca arderea să poată fi controlată, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se colectează în grămezi, în jurul cărora se curăţă vegetaţia pe o suprafaţă de aprox. 5m; - arderea vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se face numai pe timp de zi, activitatea fiind permanent supravegheată până la terminare; - arderea se efectuează numai în zone care să nu permită propagarea focului la gospodăriile populaţiei, plantaţiile agricole, fondul forestier, reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale etc; - la terminarea activităţii se va urmări stingerea totală a focului înainte de a părăsi locul arderii, fiind interzisă acoperirea cu pământ a focarelor.

Mai mult decât atât, activităţile de ardere a miriştii, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale pot fi executate numai după obţinerea, în prealabil, a permisului de lucru cu foc. Arderea fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi „fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”, mai adaugă reprezentații ISU Sibiu.

Sursa foto principală: Facebook ISU Sibiu

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus