Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
21°C

Cu cine s-a întâlnit prefectul Lucian Radu după ce a depus jurământul

Cu cine s-a întâlnit prefectul Lucian Radu după ce a depus jurământul

Prefectul Județului Sibiu, Lucian Radu, s-a întâlnit luni Andrei M. Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România.

Evenimentul a avut loc la puține minute după ce noul prefect al județului Sibiu a depus jurământul.

”Diplomatul străin, aflat de trei luni în România, s-a declarat încântat de țara noastră și hotărât să stabilească o cooperare interregională între România și Belarus. În privința județului Sibiu, o viitoare colaborare se întrevede pe domenii diverse: economie, educație, cultură. Un bun prilej de stabilire a unor relații bilaterale strânse între județul Sibiu și una dintre regiunile din Belarus va fi aniversarea celor 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări. Evenimentul va fi marcat în acest an, prin Zilele Culturii, la care prefectul Lucian Radu a fost invitat să conducă delegația județului Sibiu”, anunță Instituția Prefectului într-un comunicat de presă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Georg

Acum 7 ani

Ma, ce coincidenta a naibii. A tunat si s-au adunat. PSD+ Belarus. Belarus-Presedinte LUKASENKO: Belarus - Wikipedia Din 1994, Aleksandr Lukașenko este președintele Belarusului. În 1996, Lukașenko a cerut un controversat vot pentru extinderea mandatului președintelui de la cinci la șapte ani, și ca urmare alegerile ce urmau să aibă loc în 1999 au fost amânate până în 2001. Referendumul privind prelungirea mandatului a fost denunțat ca fiind un „fals fantastic” de către șeful Comisiei Electorale Centrale, Viktar Hančar, care a fost demis în timpul campaniei și ulterior a dispărut în 1999, fiind considerat mort.[78] […]Drepturile omului Lukașenko s-a autodescris ca având un „stil autoritar de guvernare”.[89] Țările occidentale au descris Belarusul lui Lukașenko ca fiind o dictatură; guvernul a acuzat la rândul lor Occidentul că încearcă să-l îndepărteze pe Lukașenko de la putere.[90] Consiliul Europei a exclus Belarusul din 1997, pentru alegeri nedemocratice și afectate de nereguli după referendumul constituțional din noiembrie 1996 și după alegerile legislative parțiale.[91] Guvernul Belarusului a fost criticat pentru încălcări ale drepturilor omului și pentru persecuția organizațiilor neguvernamentale, a ziariștilor independenți, a minorităților naționale și a politicienilor de opoziție.[92][93] Într-o mărturie depusă în fața Comisiei Senatului Statelor Unite pentru Relații Externe, fostul secretar de stat al Statelor Unite Condoleezza Rice a etichetat Belarusul ca fiind una dintre cele șase „avanposturi ale tiraniei” din lume.[94] Ca răspuns, guvernul Belarusului a declarat această afirmație „departe de realitate”.[95] https://ro.wikipedia.org/wiki/Belarus
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus