Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Saloane ATI modernizate la Spitalul Clinic de Urgență Sibiu

Saloane ATI modernizate la Spitalul Clinic de Urgență Sibiu

Primăvara aduce vești bune pentru Spitalul Clinic de Urgență Sibiu. Saloanele ATI din cadrul Secțiilor Clinice Medicale I și II au fost complet renovate și modernizate. Acestea au fost dotate cu rampe de oxigen medicinal cu sisteme de oxigenoterapie la capul bolnavului și cu tachet dușumea. Valoarea rampelor s-a ridicat la 50.044,80 lei.

De câteva zile, paciențili și personalul medical al Secțiilor Clinice Medicala I și II de la Spitalul Clinic de Urgență Sibiu, se vor bucura de saloane ATI noi, acestea, fiind renovate și modernizate.

Paravane pentru initimitatea pacienților

Acestea au fost dotate cu rampe de oxigen medicinal cu sisteme de oxigenoterapie la capul bolnavului și cu tachet dușumea. Valoarea rampelor s-a ridicat la 50.044,80 lei, cu TVA inclus. De asemenea, au fost achiziționate și 15 seturi noi, compuse din pat, saltea și noptieră în valoare de 33.022 lei cu TVA inclus, precum și opt paravane cu trei elemente compuse din oțel cromat, cadru de inox și perdele lavabile din plastic, pentru separarea paturilor din salonul ATI Medicală I. Acestea au o valoare de 5426 de lei și au rolul de a sigura intimitatea pacientului și realizarea în codiții optime a actului medical.

2

„Întrucât numeroși pacienți beneficiază de tratament şi monitorizare în cadrul acestor spaţii, este extrem de important ca toate paturile pe care sunt asistați pacienți în cadrul saloanelor ATI din secțiile de medicină internă să fie monitorizate la nivelul standardelor de tehnică medicală iar montarea acestor rampe de oxigen medicinal precum și a noilor seturi de paturi, saltele și paravane reprezintă un pas important în acest sens”, a declarat dl. Robert Fotache, directorul administrativ al SCJU Sibiu.

„Un mare câștig și pentru personalul medical”

Salonul ATI din cadrul Secției Clinice Medicală I are opt paturi, iar salonul ATI din cadrul Secției Clinice Medicală II are șapte paturi. „Suntem bucuroși că, prin eforturile administrației spitalului și mai ales a dlui director administrativ Robert Fotache, care a fost implicat activ în acest demers, s-a reușit realizarea acestei investiții foarte necesare, de care vor beneficia în primul rând pacienții și care ridică nivelul de cazare la standardele actuale în domeniu. De asemenea, este un mare câștig și pentru personalul medical, pentru că putem să ne derulăm activitatea la un nivel mult mai ridicat din perspectiva tratării și monitorizării pacienților, evitării infecților intraspitalicești dar și prin prisma activităților didactice și chiar de cercetare clinică. Sperăm că, atât bolnavii cât și aparținătorii, împreună cu personalul medical, să colaboreze eficient pentru menținerea în bune condiții a acestor dotări și pentru a asigura populației îngrijirile medicale corespunzătoare ”, spune conf.univ.dr. Liana Chicea, medicul șef al Secției Clinice Medicală I.

4

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

George

Acum 5 ani

Foarte frumos! Bravo dl. Fotache! Felicitari pentru implicare si la cat mai multe saloane renovate! Asa ar trebui sa fie toate saloanele din spital.
Raspunde

Gogu

Acum 5 ani

Ești penibil "domnule" George cu atitudinea asta.... La cât de mari sunt cele doua secții Medicale este o nimica toată aceste îmbunătățiri. Sunt foarte multe lipsuri. Și în plus de asta sunt plătiți cei dîn conducerea spitalului să se implice în bunul mers al instituției. Pe când credeți domnule director că vor fi REABILITATE secțiile chirurgicale, urologia, blocurile de operații, oncologia si neurologia? Atâtea laude pentru mai nimic!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus