Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Alunecările de pe Sibiu Orăștie, studiu de caz la Uniunea Geofizicienilor Americani

Alunecările de pe Sibiu Orăștie, studiu de caz la Uniunea Geofizicienilor Americani

Autostrada Sibiu - Orăștie ajuns subiect de studiu pentru un inginer geofizician din Marea Britanie. Dave Petley, cadru universitar britanic, pro-rector pentru cercetare al Universității din Sheffield, a dedicat un articol alunecărilor de pe autostrada Sibiu Orăștie pe situl de internet al Uniunii Geofizicienilor Americani (UGA), scrie digi24.ro. Dave Petley, universitar specializat în alunecări de teren, numește cazul lotului 3 din autostrada Sibiu Orăștie ”o problemă interesantă”. Articolul scris de el apare la secțiunea ”alunecări de teren” pe situl UGA. Intervenția sa este însoțită de fotografii și înregistrări video și conține două concluzii : alunecările sunt recente, ceea ce înseamnă că fenomenul continuă, iar zona nu este monitorizată corespunzător. ”Este imposibil de prognozat un comportament fără o investigație detaliată atât a sitului, cât și a materialelor. Presupun că acest lucru este în curs de desfășurare. Este puțin surprinzător să nu vedem un semn de monitorizare pe pantă, dar poate că am ratat asta”, spune profesorul britanic. Prezența alunecărilor la piciorul pantei ”merită anchetă detaliată și de observare”, spune el.

Petley a comparat o serie de videoclipuri, din iunie 2016, februarie 2016 și decembrie 2017. ”Acest lucru pare să arate că panta este în curs de deformare substanțială (...) se pare că au existat mișcări considerabile recente”, afirmă el.

Reparațiile celui mai problematic lot de autostradă din România vor fi suportate de români. Lucrările la lotul 3 Sălişte-Cunţa, din autostrada Sibiu-Orăștie, se ridică la peste 180 de milioane de lei, iar garanția depuse de firma constructoare acoperă doar jumătate din această sumă. Suma este uriașă, respectiv o treime din cea prevăzută în contract pentru întreaga autostradă, respectiv 604 milioane lei.

Banii sunt necesari pentru reparații și pentru terminarea spațiilor de servicii și a versanților, lucrări nefinalizate de fostul executant.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

sas

Acum 7 ani

"Prezența alunecărilor la piciorul pantei ”merită anchetă detaliată și de observare”" - adevar graieste ca zilele astea de la piciorul pantei se defriseaza masiv padurea de la Aciliu. Cine raspunde de defrisari? cine raspunde de dezastre? NIMENI. De ce scrii ma, nene, doar sa te afli in treaba ???
Raspunde

mic

Acum 7 ani

Eu as fi consultat pe batranul satului la inceperea proiectului, sigur rezultatul ar fi fost altul.
Raspunde

Virgil Robescu

Acum 7 ani

Nu avem nevoie de autostrazi!!!! Avem pensii mici si trebue sa l-e mareasca!!!
Raspunde

Coco

Acum 7 ani

Fara autostrazi, azi-maine vei ramane fara pensie si tu si noi si copiii nostri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus