Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Șovăială: salariile secretarilor de comune variază între puțin peste 2000 și 12.000 de lei

Șovăială: salariile secretarilor de comune variază între puțin peste 2000 și 12.000 de lei

Deputatul PNL Constantin Șovăială susține că este imperios necesar un Cod Administrativ, astfel încât toate legile care se referă la administrația publică să fie strânse într-un set de acte normative unitare. “Codul Administrativ, un document despre a cărui necesitate am vorbit în campania electorală și care are rolul de a cuprinde toate legile care se referă la Administrația Publică este una dintre cele mai urgente solicitări a primarilor din România. Autoritățile, primăriile in mod special, consumă resurse de toate tipurile (umane, de timp, financiare chiar) pentru a pune cap la cap prevederi apărute în zeci de legi și dispersate de-a lungul a 10 -15 ani, uneori chiar mai mult. La căpatul acestor eforturi cetățeanul pierde la rândul sau timp și riscă să primească, fără voia funcționarului, răspunsuri diferite de la o primărie la alta”, a declarat Șovăială după o întâlnire cu președintele Asociației Comunelor din România, filiala Sibiu, Valentin Ivan.

Deputatul liberal susține că se impun modificări la Legea Achizițiilor Publice și totodată trebuie rezolvată rapid chestiunea salarizării. ”Fucționarii de la care asteptăm cu toții performanță sunt salarizați astăzi în funcție de legi modificate de “n” ori, unele atacate în instanțe, în unele locuri câștigate, în altele nu. În județul Sibiu, spre exemplu, salariile secretarilor de comune acoperă o plajă de salarizare cuprinsă între putin peste 2000 de lei lunar și 12000 de lei lunar”, a mai spus deputatul Constantin Șovăială.

Împreună cu președintele Asociației Comunelor din județul Sibiu, Valentin Ivan, se va elabora un set de interpelari parlamentare pe marginea acestor subiecte, astfel încât primarii să aibă garanția că problemele lor nu sunt neglijate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus