Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Sibiul e pe locul doi în România la numărul de locuri de muncă vacante

Sibiul e pe locul doi în România la numărul de locuri de muncă vacante

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) la nivelul zilei de luni, 13 martie, sunt înregistrate 20.608 locuri de muncă în toată țara.

Cele mai multe se găsesc în București — 3.832, pe locul secund fiind Sibiul — 1.539, apoi Arad — 1.418, Dolj — 759, Timiș — 693, Vâlcea — 692, Mureș — 680 și Iași — 660.

Cele mai puține job-uri existente pe piață sunt în județele: Teleorman — 166, Vrancea — 155, Botoșani — 151, Covasna — 144, Sălaj — 140, Bacău — 104, Suceava — 102, Constanța — 99, Caraș-Severin — 84, Mehedinți — 78, Giurgiu — 61.

”La nivel național, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.210), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.165), agent de securitate (1.106), lucrător comercial (1.039), manipulant mărfuri (722), confecționer-asamblor articole din textile (598), șofer autocamion / mașină de mare tonaj (584), vânzător (543), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (518), operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice (469)”, arată reprezentanții ANOFM.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau de reședință ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, munca nu mai face parte din topul preocuparilor noastre! Azi-maine se deschid terasele...Incercati si voi sa fiti in trend cu vremurile, atunci cand publicati o stire!...
Raspunde

bobby69

Acum 7 ani

Aceeasi ANOFM intr-un articol mai nou face reclama cu angajari in Germania la Marriott...vai de capul vostru de prapaditi ! O sa distrugeti toate businessurile din Sibiu fiindca nu mai are cine sa lucreze aici, toti tinerii pleaca si nu mai vin sa vad cu cine mai faceti treaba....
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

Mno ni mah la ei.... In ardeal percutam mai greu asa ca pana o sa se ocupe aceste locuri de munca haidati la terasa, vorba e-manuelei :). @bobby69: Business-urile locale in Romania nu exista deoarece sunt distruse sistematic de la centru... Daca nu esti in gasca nu faci nici un business si daca vrei sa iesi vezi cazul Vonica.... Afacerile locale sunt doar vise.... Exista doar afaceri mici care functioneaza, in rest vin multinationalele care recruteaza... Haidati la tereasa ca a iesti soarele =))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus