Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Exercițiu în gara Sibiu pentru combaterea criminalităţii | foto

Exercițiu în gara Sibiu pentru combaterea criminalităţii | foto

Un exerciţiu derulat pentru semnalarea şi identificarea unor obiecte suspecte a avut loc astăzi în Gara Sibiu, acțiuni care vor continua și mâine.

Potrivit unui comunicat al IPJ Sibiu, obiectivele principale ale activităţii au vizat: - Creşterea gradului de securitate în domeniul transporturilor feroviare ; - Prevenirea şi combaterea contravenţiilor şi infracţiunilor din domeniul transporturilor feroviare, în special cele privind terorismul, imigraţia ilegală şi conexe acestora (trafic de persoane, arme, muniții, materiale explozive, substanțe interzise, droguri, etc.). - Combaterea migraţiei ilegale ; - Pregătirea autorităţilor competente ale statului pentru intervenţia în cazul unui atac cu bombă la nivelul unui terminal de transport, având în vedere numărul mare de persoane care se află în acesta la un moment dat. - Pregătirea populaţiei cu privire la modul de acţiune al autorităţilor statului în cazul unui atac cu bombă, în vederea conştientizării faptului că, în astfel de situaţii, trebuie respectate îndrumările autorităţilor.

gara exercitiu chinologic politie CFR (4)

Pe parcursul activităţilor, accesul în Staţia CFR Sibiu şi în perimetrul acesteia a fost restricţionat, iar prin staţia de amplificare au fost difuzate mesaje de informare a publicului cu privire la această simulare.

La simulare au participat poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu, poliţişti din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Criminalistic, cei de la Centrul Chinologic Sibiu, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, cadre ale I.S.U. Sibiu, Echipa de Intervenţie Antiteroristă Pirotehnică din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu, precum şi reprezentanţi din cadrul D.I.I.C.O.T Sibiu.

gara exercitiu chinologic politie CFR (3)

Activităţile sunt înscrise în calendarul RAILPOL şi denumite generic RAIL ACTION DAY – 24 BLUE.

foto IPJ Sibiu

gara exercitiu chinologic politie CFR (5) gara exercitiu chinologic politie CFR (2) gara exercitiu chinologic politie CFR (6)

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus