Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Tudor Chirilă le-a vorbit despre pasiune studenților sibieni. „E ca o relație dintre o femeie și un bărbat”

Tudor Chirilă le-a vorbit despre pasiune studenților sibieni. „E ca o relație dintre o femeie și un bărbat”

Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” a devenit neîncăpătoare pentru sutele de studenți care s-au strâns marți după-amiază pentru a-l întâlni pe Tudor Chirilă în cadrul evenimentului „Cum m-am recrutat. Povești cu mine și despre tine”. Acesta le-a vorbit despre începutul carierei sale, punând accent pe importanța descoperirii pasiunii și dezvoltarea lucrului în echipă. Spre finalul evenimentului, Tudor Chirilă a răspuns întrebărilor adresate de cei din sală, concluzionând cu deja celebra formulă „Altă întrebare”.

Chiar dacă au stat în picioare sau pe scări, studenții nu au vrut să renunțe la șansa de a-l întâlni în carne și oase pe actorul și cântărețul Tudor Chirilă, care le-a vorbit aproape două ore despre cum ar trebui să-și găsească drumul în viață.

„Nu știu ce găsiți interesant la adresa mea”

Îmbrăcat într-o ținută lejeră, Tudor a menționat încă de la început că nu-i plac mesele de prezidiu, motiv pentru care a ales să se așeze în fața lor. „Nu știu ce găsiți interesant la adresa mea”, a spus el când a văzut câți oameni s-au strâns la un loc pentru a-l auzi, completând cu „O să vorbesc despre pasiune. Ce m-a format pe mine și cum am ajuns să umplu o aulă”.

Acesta le-a povestit studenților ce l-a determinat să dea la actorie, cum a intrat cu berea în clasă la al doilea curs și cum a obținut cea mai mică notă prin comparație cu cele ale colegilor. Toate acestea, însă, l-au influențat să-și descopere pasiunea în viață.

„Pasiunea e ca o relație dintre o femeie și un bărbat. Trebuie întreținută. De multe ori, ajunge rutină până să ajungă iarăși pasiune. Pentru mine, pasiunea înseamnă să te izolezi de ceilalți. Este o formă de autism”, mărturisește Tudor.

Nu-l bucură atât de mult spectacolul, cât îl bucură repetițiile, iar dacă nu ar fi avut talent, spune el, ar fi încercat să facă ceva care să aibă legătură cu muzica sau teatrul. „Poți să fii un fenomen și lângă meseria care-ți place. Există domenii conexe”, adaugă el. Când vine vorba de bani, cântărețul spune că aceștia nu sunt importanți, fericirea fiind cea care ar trebui să primeze în viețile fiecăruia. „Banul nu a fost un mijloc sau un scop pentru mine. Banul poate să fie o consecință a lucrului bine făcut”, zmenționează Tudor.

„Trebuie să mergeți la vot”

Pe lângă îndemnul făcut studenților de a face ceea ce le place și a lucra în echipă, actorul le-a spus că un alt lucru pe care ar trebui să-l facă ar fi să meargă la vot. „Un prim pas pe care ar trebui să-l facă generația voastră, pentru că nu prea se pare că l-a făcut sau, cel puțin, nu am simțit-o noi, ar fi să se ducă la vot. Eu nu vreau să fac politică și nu vă spun ce să votați. Cred că trebuie să mergeți la vot. Nu știu câți dintre voi au făcut-o, dar cred că ar fi un prim pas și ar fi cel mai mic. Dar, faptul că mergeți la vor nu este o garanție că lucrurile se vor schimba”, le-a spus tinerilor.

Tudor chirila (3)

Ce spun studenții despre eveniment

Printre cei prezenți la eveniment, am întâlnit-o pe Monica, studentă la Inginerie. Ea a fost dezamăgită de atitudinea invitatului, având alte așteptări.

„Am venit cu speranța că voi avea ceva de învățat de la artistul Tudor Chirilă, dar și pentru a cunoaște povestea din spatele scenei, viața lui în linii mari. Încă de la apariția lui, am simțit că este arogant, iar discursul haotic, lipsit de fundament, mi-a lăsat un gust amar. În plus a evitat contactul vizual mai tot timpul”, spune studenta.

De aroganță amintește și Laura, studentă la Psihologie. „Nu pot spune că am rămas marcată de ceva anume din discursul lui, care a fost într-o notă de aroganță. A fost plăcut, totuși, să aud o experiență de viața privită exact prin ochii celui care a trăit-o și nu prin intermediul presei. A fost bună ideea de a-l alege pe Tudor Chirilă pentru a ne vorbi nouă, studenților, despre cum trebuie sa îți alegi profesia, cariera, despre pasiune, deoarece mi se pare mult mai accesibil decât un specialist și cred că unora le-a dat mai mult de gândit în felul acesta”, spune ea.

Organizarea mai multor evenimente de acest gen este dorința unei tinere studente în anul II la Jurnalism.

„Mi-a plăcut evenimentul, cred că Universitatea ar trebui să organizeze cât mai multe astfel de întâlniri, pentru că îi ajută pe studenți să deschidă ochii, să realizeze cât de multe lucruri le oferă viața. Cred că Tudor Chirilă astăzi m-a învățat că dacă mi-am descoperit deja o pasiune pentru un domeniu, sunt norocoasă și trebuie să profit de acest lucru”, mărturisește Elena.

Evenimentul a fost organizat de compania CGS România în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea TRANSILVANIA din Brașov și Universitatea din București.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

club femina

Acum 7 ani

Un aiurit1 Alta comparatie mai inteligenta n-a gasit? Se vede ca e cu nasul tot in cl.....!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, ''relatia'' ii asa...cam ca salu' in juru' gatului lui (al masculului)?...
Raspunde

zzz

Acum 7 ani

Tampiti, mediocri... merg ca oile sa auda un sfertodoct care vorbeste cu 100 de cuvinte, nimicuri... la cursuri, chiulesc nenorocitii. Meserie, canci! O sa se faca toti antreprenori!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

averageJoe

Acum 7 ani

In poza se vad si cativa baieti. Nasol .. sau nu ? :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Al.

Acum 7 ani

Nu oricine il cunoaste il intelege si mai ales il merita pe Tudor.
Raspunde

Zexe

Acum 7 ani

Are moaca de oligofren, iar cand deschide si gura e jale, deoarece este dificil sa faci pe oratorul cu un vocabular de 150 de cuvinte.
Raspunde

zzz

Acum 7 ani

fiind actor sigur stie de 5 ori mai multe cuvinte decat tine si a citit, probabil, de 100 de ori mai mult decat tine (dramaturgie, poezie, proza)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus