Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Un tren cu 180 de turiști va face turul Transilvaniei. Sibiul și Mediașul sunt stații

Un tren cu 180 de turiști va face turul Transilvaniei. Sibiul și Mediașul sunt stații

Două agenții de turism din România și-au unit forțele și pentru a introduce începând cu vara aceasta primul tren turistic din Transilvania. Conceptul a fost denumit ”Transilvania Train” și este exclusiv turistic. El va porni la sfârșitul verii din Brașov și va face un tur al sudului Transilvaniei, poposind câteva zile în Mediaș și Sibiu.

Trenul va porni la drum în 31 august, din Brașov, traseul incluzând Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș. Organizatorii spun că toți turiștii vor intra în atmosfera tradițiilor și experiențelor cu specific transilvănean, bucurându-se de un program flexibil și personalizat, cu activități recreative și educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în zone cu încărcătură culturală, până la workshop-uri și demonstrații live.

”Am ales Sibiul și nu Clujul sau Târgu Mureș din două considerente. Primul este cel legat de preț. Dacă am fi lungit ruta, CFR-ul nu oferă niște servicii ieftine, kilometrul de cale ferată este scump și cu cât am fi lungit ruta cu atât ar fi ieșit mai scump pachetul. Și dincolo de un anumit număr de kilometri este pur și simplu necompetitiv. În momentul de față pachetele pornesc de la 650 de euro de persoană. Dacă am fi dus ruta până la Tg. Mureș, respectiv Cluj, am fi ajuns la aproape o mie de euro de persoană. Pe de altă parte, noi am vrut să aducem în prim plan zona această săsească și tradițiile săsești, în genere zona bisericilor fortificate. Tocmai de aceasta noi în fiecare etapă a traseului avem planificate workshop-uri de diverse feluri, toate legate într-o oarecare măsură de tradițiile săsești, de la arhitectură până la gastronomie, astfel încât să scoatem în față tot ce are mai bun zona aceasta a Transilvaniei”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții uneia dintre cele două agenții de turism implicate în proiect.

Pentru popasul din Sibiu există discuții avansate cu Filarmonica de Stat din Sibiu și Oficiul pentru Turism din Sibiu pentru un concert special în Piața Mică. Cât privește vagoanele, călătorii vor putea sta la masă, vor povesti pe parcursul călătoriei, vor putea bea o bere sau un pahar de vin și vor privi pe geam până la sosirea în următoarea stație CFR. ”Trenul este format din patru vagoane bar-bistro. Sunt vagoane care într-un capăt au un bar propriu-zis, restul fiind format din scaune puse față în față și mese”, explică organizatorii Transilvania Train. Din 180 de locuri, totalul locurilor disponibile, s-au ocupat 18 locuri în primele trei zile de la lansarea proiectului.

”Noi estimăm ca undeva la sfârșitul lunii mai vom avea tot trenul ocupat. Din rezervările pe care le avem până acum, cei care s-au înscris sunt exclusiv români. Prognozele noastre arată că vom avea undeva la 70% turiști români și 30% străini”, mai spun cei care au gândit și elaborat proiectul. În funcție de cum decurge proiectul pilot, la anul putem vedea mai multe trenuri, poate un traseu mai mare sau și vagoane pentru dormit.

PROGRAMUL TRANSILVANIA TRAIN ZIUA 1. ZONA HAFERLAND 09.30 AM: Întâlnire cu echipa în gara Brașov 10.00 AM: Plecare cu trenul spre Archița 12.30 PM: Sosire la Archita. Îmbarcare în autocare pentru vizitarea satelor Cloaștef, Meșerdorf, Viscri și Criț 01.30 PM: Turul Haferlandului – prânz, voie-bună 04.30 PM: Întoarcere la tren. Îmbarcare pentru Sighișoara 07.00 PM: Cină și cazare la Sighișoara *** ZIUA 2. MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE 09.30 AM: Plecare către Mediaș 10.30 AM: Sosire la Mediaș. Îmbarcarea în autocare către zonele de desfășurare a workshop-urilor 11.20 PM: Desfășurarea primei sesiuni de workshop-uri 02.00 PM: Pauza pentru prânzul tradițional 03.00 PM: Desfășurarea celei de-a doua sesiuni de workshop-uri 05.00 PM: Întoarcere în Mediaș. Plecare către Alba Iulia 06.30 PM: Sosire la Alba Iulia. Tur pietonal către cetatea Alba Carolina 07.00 PM: Sosire la Alba Carolina. Tur cetate 08.30 PM: Cină la restaurantul medieval al cetății Alba Carolina. Cazare în oraș *** ZIUA 3. GASTRONOMIA TRANSILVANIEI 09.00 AM: Plecare către Sebeș 10.00 AM: Sosire la Sebeș. Vizita Bisericii Evanghelice 10.30 AM: Participarea la concertul de orgă în Biserica Evanghelică din Sebeș 11.30 AM: Participarea la o serie de workshop-uri culinare tradiționale. Servirea prânzului 04.30 PM: Îmbarcare în tren și plecare către Avrig 06.00 PM: Vizita la Avrig. Servirea prânzului tradițional în aer liber 08.30 PM: Plecare către Sibiu 09.00 PM: Sosirea în Sibiu. Cazarea participanților *** ZIUA 4. SIBIU ȘI ȚARA FĂGĂRAȘULUI 10.00 AM: Participarea la concertul Filarmonicii din Sibiu, în Piața Mică din Sibiu 12.00 AM: Îmbarcarea în tren către orașul Făgăraș 01.00 PM: Sosirea în Făgăraș. Turul orașului 01.30 PM: Servirea prânzului în aer liber, în cetatea Făgărașului 03.00 PM: Plecarea către Brașov 04.00 PM: Sosirea în gara din Brașov *** PREȚURI: Pachet Transilvania Train Comfort = 650 euro (hotel 3*) Pachet Transilvania Train Premium = 780 euro (hotel 4*) Locurile sunt limitate. Pachetele includ: transport cu trenul și autocar/microbuze pe tot parcursul celor 4 zile; 3 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri 3*/4* la Sighișoara, Alba Iulia și Sibiu; prânz și cină conform programului, 2 workshop-uri la alegere în Ziua 2 și workshop-ul gastronomic în Ziua 3, intrările la obiectivele turistice, băuturile și gustările din tren, toate activitățile din tren și din orașele de debarcare. Cei interesați pot obține informații suplimentare la adresa [email protected].

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, e bine ca ne-am lamurit! Alegerea Sibiului, in detrimentul Clujului, si mai rau al Marosvasarhely-ului s-a facut din ratiuni de costuri, si nu datorita plusului de beneficii, oferite de bogatia de obiective si experiente turistice...
Raspunde

Klm

Acum 7 ani

Frumos traseu.
Raspunde

dancp2

Acum 7 ani

ar fi extra sa fie locomotiva cu aburi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Ligia

Acum 7 ani

Pai nimeni nu opreste pe nimeni orice agentie din zona clujului sau din alta parte e libera sa copieze idea cu alt traseu zona cluj bistrita satu mare baia mare ...ce e asa greu important e sa se vrea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus