Sâmbătă,
19.09.2020
Ploi Scurte
Acum
14°C

S-a deschis GastroPan la Sibiu. Cu creații artistice din ciocolată sau zahăr inspirate din filme FOTO

23 Martie 2017 19:30

S-a deschis GastroPan la Sibiu. Cu creații artistice din ciocolată sau zahăr inspirate din filme FOTO

130 de expozanți din 24 de țări participă la prima ediție organizată la Sibiu a târgului GastroPan, eveniment dedicat industriei de panificație, cofetărie și HoReCa. În afară de tehnologiile aduse și prezentate, unul din punctele de atracție ale târgului îl reprezintă concursul pentru cofetari.

GastroPan a fost deschis joi dimineața la Redal Expo, în prezența organizatorilor, reprezentanților industriei de panificație din România, a Camerei de comerț Sibiu și a Consiliului județean Sibiu. Pe mai bine de 3.500 de mp, cei 130 de expozanți – furnizori de produse sau servicii pentru afacerile din acest domeniu – au re-creat adevărate patiserii, brutării sau bucătării de restaurante în spațiile Redal Expo. Târgul – considerat cel mai important eveniment al anului în domeniu – este la a noua ediție, dar este organizat pentru prima dată la Sibiu. ”Noi demult am vrut să alegem Sibiul, deoarece este în centrul țării, este foarte frumos, se dezvoltă foarte-foarte repede și suntem mândri de acest oraș. Sunt foarte multe restaurante și hoteluri bune aici. Oferta de aici, comparativ cu cea din alte orale, este mult mai frumoasă”, spune Váradi Erdős Ildikó, general managerul companiei care organizează GastroPan.

bucatarioi profesioniste

„Au venit și reprezentanți ai asociațiilor internaționale ale cofetarilor și bucătarilor. Noi participăm la astfel de târguri în toată lumea, astfel că avem foarte multe contacte. Reușim să aducem firme foarte importante, care în general reacționează la fel. Mai întâi vin în vizită, apoi aleg un stand mai mic, după care vin cu standuri și branduri mari“, Váradi Erdős Ildikó
Torturi cu zeci de personaje

În cadrul târgului sunt organizate și o serie de competiții. Iar dacă standurile de la GastroPan nu reprezintă mare interes pentru publicul larg, fiind dedicate celor din industrie, concursul de torturi și creații artistice din ciocolată sau pastă de zahăr a atras cu siguranță toate privirile. „Pentru şansa de a câştiga trofeul Tortul Anului 2017, concurenţii au prezentat un tort inovator, ce nu se găseşte în comerţ, cu o denumire originală şi cu conţinut de ingrediente exotice (rodie, papaia, boabe tonka etc.). Tematica a fost: Exotic Cakes. Cel mai bun tort are un blat din bezea cu zahăr brun, pudră de cacao fără gluten, mousse de rodie și pudră de piper roșu, blat din bezea și fistic caramelizat și decor cu pictură hand made“, arată organizatorii la finalul primei zile, făcând referire categoria ”cel mai gustos tort” din cadrul competiției Tortul Anului.

La categoria ”creație artistică”, torturile aduse de cofetarii din România au trebuit să se încadreze în tematica ”Cinema”. Juriul internațional a decis că un tort din pastă de zahăr, inspirat din filmul Pirații din Caraibe și creat de un cofetar din Constanța, să fie marele câștigător al concursului din acest an.

tort 6 tort 5 tort 4 tort 3 tort 2

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

curiosul

Acum 3 ani

Oare cine ar comanda un tort cu fotografii din zahar? Totul pare foarte plastic, nenatural.
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

vezi, nu mergi pe la evenimente altfel ai sti ca TOATA lumea comanda astfel de torturi
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, da' la "competitiu" esta organizate de "bacita" noastre Ildi, este decat "dulciuri" din carton, sau se mai gasesc si din alea comestibile?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus