Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Se caută voluntari pentru plantarea a 2300 de puieți în pădurea din Arpașu

Se caută voluntari pentru plantarea a 2300 de puieți în pădurea din Arpașu

Proiectul „Să creștem o pădure” , început în primăvara anului trecut, continuă. Pe 1 aprilie va avea loc al patrulea episod în care se vor completa puieții care nu au supraviețuit în primul an ce au fost plantați la Arpașu. Activitatea este organizată de Asociația „Cu verdele-n SUS”, iar reprezentanții acesteaia fac apel la cetățeni, fiind nevoie de 150 de voluntari.

În 2016 au fost plantați în pădurea de la Arpașu 10.000 de puieți. Dintre aceștia, aproximativ 2300 nu au supraviețuit, motiv pentru care, în prima zi a lunii aprilie se vor planta alți 2300 de stejari, frasini și paltini pentru reîntregirea pădurii.

Pentru această acțiune, însă, e nevoie de persoane care să meargă pe teren și să-i planteze. Tocmai de aceea, organizatorii au nevoie de 150 de voluntari. Cei care vor să se înscrie, o pot face accesând acest site .

„Plecarea are loc în 1 aprilie, ora 08:30 din parcarea Thalia, Sibiu. Punem la dispoziție două autocare pentru transportul voluntarilor. Drumul până la Arpașu durează aproximativ o oră, urmat de mers pe jos aproximativ 20 minute – prin câmp, cu muntele la umăr”, anunță organizatorii pe pagina de Facebook.

Pe lângă transport și unelte, organizatorii asigură și apă și o masă caldă pentru ei care vor participa la acțiune. Din echipament nu trebuie să lipsească ghetele sau cizmele, dar nici hainele groase deoarece vrea poate fi capricioasă.

„Această acţiune reprezintă a patra fază a proiectului <<Să creştem o pădure>>, organizată alături de voluntari, prin care ne propunem să transformăm un teren de două hectare de păşune neutilizabilă din comuna Arpaşu de Jos într-o tânără pădure de foioase”, mai spun reprezentanții Asociației „Cu verdele-n SUS”. Activitatea este finanțată prin fondurile strânse la Semimaraton Sibiu 2016.

Sursa foto: Facebook Asociația „Cu verdele-n SUS”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Eugen

Acum 5 ani

Multe lucruri s-au realizat prin voluntariat, de-a lungul timpului. A nu se confunda cu munca fortata din vremea stalinista. E foarte bine daca niste tineri inimosi, cu initiativa si cu simtz organizatoric incearca si reusesc sa revigoreze o veche traditie.
Raspunde

un om

Acum 5 ani

trebuie sa ne unim si sa facem ceva; nu mai trebuie sa asteptam sa faca altii
Raspunde

Baba

Acum 5 ani

Asociatia e fondata de un politist sau e doar o coincidenta..?Daca e doar o coincidenta recomand lecturarea PUG,in special partea in care se stipuleaza obligatia de a crea spatii verzi pe minim 25% din terenul neconstruit. Atentie:spatii verzi nu ceapa,usturoi,morcovi sau patrunjel.Pomi nu fasole pe araci sau cucuruz.Atentionez asupra concurentei acerbe si neloiale a Asociatiei ''Stihl-Cu lantul ascutit'',omniprezenta.
Raspunde

Penelope Cucuruz

Acum 5 ani

Asociatia a fost fondata de G. Soros cu Rockefeller ăl bătrân, e trecuta pe numele lui Arnold S. cunoscut mai ales pentru rolul sau de polistist de gradinita (da, "Baba" avea dreptate) si scopul asociatiei este sa planteze ceapa si usturoi aproape ochii celor care vor sa inlocuiasca verdeata cu beton.
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

Cred ca ar fi bine ca la aceasta actiune sa participe cei care fura ilegal lemn sau mai bine zis ne taie cu drujba dreptul la a respira un aer proaspat, padurarii care se plimba in masinni 4x4 noi noute si sotiile acestora in Mercedes-uri frumoase, de asemenea sunt bineveniti initiatorii si sustinatorii modificarii legii care impune sanctiuni materiale pentru cei ce comit aceste crime ecologice si anume de a reduce cuantumul amenzii pentru aceste fapte. La taieri de 3ha/ora in Romania o sa ajungem desert in halul asta.
Raspunde

Flavius

Acum 5 ani

Salut! Daca vreau sa vin din alta localitate (Victoria) fara sa ma mai deplasez pana la Sibiu, cum procedez? Cum ne putem intalni si unde? :) Astept cu interes un raspuns. :)
Raspunde

Petrisor

Acum 5 ani

Mai aveti loc pentru 2 persoane daca da va rog contactatima pe adresa de mail symon77xvp@yahoo.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus