Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

Lacurile Șopa revin în administrarea Primăriei Șelimbăr. Investiție de 31.000 lei

Lacurile Șopa revin în administrarea Primăriei Șelimbăr. Investiție de 31.000 lei

Comuna Șelimbăr a preluat de la AJVPS lacurile Șopa și intenționează să facă acolo o bază de agrement. ”Prin anii 90 a fost transmisă către AJVPS, acum aceste lacuri revin la noi, le preluăm înapoi. Vom amenaja două lacuri pentru agrement, se vor putea închiria ambarcațiuni, iar în plus, vom realiza un traseu pentru biciclete, prin pădure”, susține primarul comunei, Marius Grecu.

Pentru ”lucrări de punere în siguranță, amenajare piscicolă Șopa, Comuna Șelimbăr”, în bugetul local pe anul în curs s-au direcționat 31.000 lei. Lucrările încep în luna mai și se vor încheia o lună mai târziu.

Lacurile sunt la patru kilometri de Sibiu, spre Vâlcea, lângă monumentul lui Mihai Viteazu. În vremurile bune aici se putea captura crap, caras, șalău, biban și roșioară.

În lipsa unui interes asupra acestor lacuri, iarna trecută un bărbat din Cisnădie a făcut aici un patinoar natural.  ”Am curățat gheața pe o porțiune de 500 metri pătrați și este de foarte bună calitate. Trebuie numai să vă aduceți de acasă patine și haleală și dacă vreți o țuică sau un vin fiert pentru mine și încă o persoana cu care am curățat zăpada”, spunea Peter Steff în urmă cu un an.

12562452_1677434245840833_149773700_o

Foto: Panoramio

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

vas

Acum 5 ani

monumentul lui mihai viteazu?!
Raspunde

#REZIST

Acum 5 ani

Sper sa nu fie amenajat excesiv si sa-si păstreze aspectul mai sălbatic...cel care ii da farmecul....si de ce nu ...sa se planteze copaci pe viitoarele alei,....iar in pădure sa nu se taie copaci pt pista de biciclete....sa poate face pe porțiunile mai rare
Raspunde

Valentin

Acum 5 ani

Momentan se poate pescuii pe aceste lacuri?am inteles ca cei de la ajvps ar fi scos pestele in toamna
Raspunde

CĂTĂLINA

Acum 5 ani

Daaa!! Merg pescari încă!
Raspunde

gaius

Acum 5 ani

Terenurile din preajma lacurilor nu sant private ? Cat anume din teren tine de asociatie si mai ales CUM se poate ajunge la aceasta viitoare zona de agrement ? Este posibila o iesire/intrare in aceasta zona din DN , avind in vedere circulatia intensa ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus