Municipiul Sibiu se află pe locul opt într-un clasament al orașelor cu cele mai bune facilități medicale din România, potrivit unui studiu realizat de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro. Pe primele locuri în acest top se află orașele Oradea, Brașov, Timișoara, Târgu Mureș, Baia Mare, Pitești și Cluj-Napoca. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase orașe din punctul de vedere al facilităților medicale se numără Giurgiu, Focșani, Tulcea, Călărași, Constanța, Bacău și Vaslui. Sibiul are în acest clasament 56,46 de punte, în timp ce Oradea, orașul de pe primul loc are 61,02 puncte.
Cartierul Dioda, alături de altele din Timișoara, Oradea și Brașov, figurează în fruntea celor mai bune zone din orașe în privința facilităților medicale din Romania. Alte cartiere din Sibiu care stau foarte bine la acest capitol sunt Trei Stejari, Hipodrom 2, Ștefan cel Mare, zona centrală, Calea Dumbrăvii și Mihai Viteazu. La polul opus se află cartierele Industrial Est, Gușterița, Țiglari, Tineretului și Tilișca.
La nivel de regiuni istorice, Banat a fost desemnat de 8.332 de români ca fiind regiunea cu cele mai bune facilități medicale, fiind urmată de Maramureș, Crișana și Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul percepției locuitorilor față de facilitățile medicale în orașele și cartierele lor a fost obținut de Dogrobea, Moldova și Muntenia. Zona București și Ilfov se află la mijlocul clasamentului.
În general, orașele cu un număr mare de locuitori, cu un Produs Intern Brut ridicat și o rată a șomajului scăzută au fost considerate și orașele cu cele mai bune facilități medicale. La polul opus, cele mai dezavantajoase orașe din punct de vedere al facilităților medicale au în medie sub 100.000 de locuitori și o rată a șomajului ridicată.
Capitala ocupă locul 9 în topul orașelor cu cele mai bune facilități medicale din România. În clasament, peste 29.000 de bucureșteni și-au evaluat cartierul în care locuiesc. Pe primul loc se situează cartierul Ștefan cel Mare ca având cele mai bune facilități medicale, urmat de zonele Dorobanți, Cotroceni și Floreasca. Zonele Basarabia, Aviației și Titan urmează în top. Ultimele poziții sunt ocupate de Prelungirea Ghencea, Ferentari și 23 August (Cățelul). Giulești, Baicului, Rahova sau Militari sunt, la fel, cartiere desemnate de bucureșteni ca fiind dezavantajoase din punct de vedere al facilităților medicale. La mijlocului clasamentului se găsesc zone precum Tei, Bucur Obor sau Colentina.
Percepția asupra accesului la cele mai bune facilități medicale este cea de-a treia temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașele și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Până în prezent, aproape 170.000 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.
Conform aceleași cercetări, Oradea a fost evaluat ca fiind și orașul cu cel mai înalt grad de siguranță, iar Brașovul orașul cu cel mai avantajos cost al vieții. Sibiul s-a clasat la acest capitol pe locul patru.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Produs Intern Brut , Mihai Viteazu , Calea Dumbrăvii , Târgu Mureș , clasament , Baia Mare , Sănătate Publică , Industrial Est , Electrofor Oradea , Bere Trei Stejari , cabinete medicale scolare , Municipiul Sibiu , Pentru Sibiu , Zona Bucureşti , Bucur Obor , Stat Timişoara , Bulevardul Spitalelor , Luna Braşov , Cartierul Dioda , Prelungirea Ghencea , Zonele Basarabia
Vizualizari: 1205
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Ion
Acum 8 ore
Emil
Acum 8 ore
Sibiu.Adrian
Acum 8 ore
Sibiu.Adrian
Acum 8 ore
Alex