Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Copil de 14 ani, bătut măr. „S-a ajuns mult prea departe”

Copil de 14 ani, bătut măr. „S-a ajuns mult prea departe”

Un băiat de 14 ani a ajuns în această seară la Urgență, la Spitalul de Pediatrie, cu răni grave.

Are multiple contuzii în zona coastelor, nu mai vede cu un ochi și capul îi este tumefiat aproape peste tot, în urma unei bătăi crâncene pe care a primit-o de la niște vecini de 16 și 17 ani și de la cei doi tați ai băieților.

Dreptatea fiecăruia, în puterea pumnului

“Suntem oameni simpli, de la țară. Nu am crezut că se poate ajunge aici”, își începea povestea, plângând, mama lui Nicolae Ivan. Femeia este din Alămor, un sat aflat la doar o jumătate de oră de Sibiu, însă care trăiește după cu totul alte legi.

Legea pumnului guvernează multe dintre satele României și este cea care l-a adus pe băiatul de 14 ani, pe un pat de spital. “Acum câțiva ani, am investit foarte mulți bani ca să ne facem toată rânduiala la animale. Avem oi și le-am făcut ocol, acoperiș, tot ce trebuie. Știți cum sunt animalele, mai scapă și doi vecini au tot zis că intră pe pământul lor și că ne dau foc. Nu i-am crezut, dar asta au făcut: ne-au dat foc, a ars totul în câteva ore. Ne-am apucat și am reconstruit de la zero”, povestește Maria Ivan, mama băiatului.

Nimeni nu a fost considerat responsabil pentru incendiu, iar certurile dintre vecini au continuat. În această seară, însă, copilul de 14 ani a căzut la mijloc.

Ce s-a întâmplat

Nicolae Ivan (foto) trecea cu oile prin fața porții celor doi vecini cu care familia sa a mai avut conflicte. Băieții familiilor, adolescenți și ei, au ieșit cu bâte și cu furci, alături de tații lor, să îl alunge pe băiat. Nicolae era singur, așa că nu a putut face față furiei celor patru bărbați. L-au bătut măr și l-au lăsat plin de sânge, până când a fost găsit de părinți. “Am tot zis să nu facem scandal, să nu ne certăm și mai rău. Ei ne-au tot amenințat că ne omoară, că ne dau foc. Dar nu am crezut. S-a ajuns mult prea departe“, plânge mama băiatului.

Părinții au chemat imediat Salvarea, iar Poliția a început o anchetă. Între timp, Nicolae Ivan, care este elev în clasa a VIII-a, a fost internat de urgență la Pediatrie, în Sibiu. Cel mai probabil, starea lui nu îi va mai permite să își dea examenele de final, în această vară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

....ti pomini c-o fo' di la "sibienii pasifisti" ai di le cura din gura di "drag" si li-e di praszilieni, uai!...
Raspunde

DarthVader

Acum 7 ani

Toata ziua se ieri intre 16:00 si 24:00 am incercat sa adaug un comentariu la articolul despre patrinul AMSO si nu mi-ati permis. RUSINE celor se la Turnul Sfatului ca protejeaza orgoliul unor mafioti si cenUrati exprimarea !!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

el

Acum 7 ani

S.au facut iar de ras pietonii! Mai bine o gluma pe seama lor decat bataie salbatica. Ma mir ca n.au folosit arma din dotare-brisca!
Raspunde

John Doe

Acum 7 ani

Măi el, măi olingi, vouă vă arde de caterincă, când un copil de 14 ani e aproape omorât în bătaie??? Nu sunteți sănătoși la cap. Mie unul mi se pare strigător la cer și ar trebui să luăm atitudine dacă tot n-avem altă treabă decât să lăsăm comment-uri aici; violența fizică nu e acceptabilă în nici o situație.
Raspunde

gigea

Acum 7 ani

Politia sibiana, aloo, dl. sef de post in Alamor, ce faceti pt salariul d-voastra de 3000 ron net + alte beneficii ? CE FACE SEFUL DE POST DIN ALAMOR D-lor de la inspectoratul judetean ? Mai ales ca d-na zice ca a fost amenintata de mai multe ori de indivizii respectivi ? UNDE E PREVENTIA! POLITIA SIBIANA E PLINA DE NEAVENITI, DE OAMENI CARE SUNT NUMITI IN FUNCTII PE PRIETENII CU BUCURESTIUL, de prietenii politice; si acum vedem rezultatele! MULTUMIM IGPR pt incompetentii parasutatii continuu la sibiu!
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Acesta este efectul , de cauza nu se discuta . Lejeritatea oamenilor legi prin abordarea anumitor probleme locale . Trece luna si ne luam bani.
Raspunde

m

Acum 7 ani

@olingpia Daca vii cu de astea, vezi si tu ca ardelenii astia au devenit violenti de la probleme de business, nu de la bautura si femei, ca prazilienii si moldovenii
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

...uai copchilu' mieu, ca tari mi-esti drag, tu li zasi business-mani la vanzatuorii di chiei di pui di cluosc' dragutuli?...
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Alamorenii sunt vestiti de violenti! Nu ma mira situatia. Dar stiti ca pentru o cearta trebuie doi?
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Oare chiar nu mai stie nimeni ca alamorenii se numesc "pietoni"?
Raspunde

Ivan

Acum 6 ani

Adica?
Raspunde

cipi

Acum 7 ani

trebuie sa fi debil mintal sa dai intr-un copil. sper ca scursurile societatii sa ajunga la inchisoare si sa se apalace dupa sapun in fiecare zi.
Raspunde

M

Acum 6 ani

Toti comentati dar nu stiti adevârul! Totul se resolvâ mai târtiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus