Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
1°C

Biserica Evanghelică din Piața Huet intră iar în restaurare. Proiect nou pe fonduri europene, în valoare de 21,4 milioane

Biserica Evanghelică din Piața Huet intră iar în restaurare. Proiect nou pe fonduri europene, în valoare de 21,4 milioane

MInisterul Dezvoltării a anunțat vineri aprobarea a trei contracte de finanțare din fonduri europene, însumând aproape 500 de milioane de lei, unul dintre ele vizând Catedrala Evanghelică din Piața Huet.

Este vorba despre primul contract finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), unul dintre programele prin care România va putea accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.

”Contractul finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) vizează 'Punerea în valoare a clădirii de patrimoniu a Bisericii Evanghelice CA Sibiu, prin lucrări de conservare, restaurare a clădirii și modernizare a infrastructurii conexe — Piața Huet Sibiu'. Durata de implementare a proiectului este de 70 de luni, iar valoarea totală de 21.910.483 lei (din care 21.472.274 lei, adică 98% din valoare, constituie finanțare nerambursabilă). După restaurarea acestui obiectiv, se preconizează ca numărul vizitatorilor să crească cu peste 10.000 turiști (comunitate locală și instituții din regiunea Centru)”, se arată în comunicatul ministerului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus