Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Conducerea AJVPS Sibiu a părăsit ședința AGA, de teamă că va fi schimbată

Conducerea AJVPS Sibiu a părăsit ședința AGA, de teamă că va fi schimbată

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Sibiu a organizat joi seara, în spațiul unui hotel din oraș, ședința Adunării Generale, cu scopul de a alege conducerea pe următorii ani.

La ședință s-au prezentat numeroși membri ai asociației, atât vânători cât și pescari interesați de viitorul apelor și pădurilor din județ.

La intrarea în sala de ședință conducerea AJVPS a adus paznici care nu au permis membrilor accesul.

Dreptul membrilor de a participa la ședință este prevăzut în Statutul AJVPS Sibiu, unde art. 7 lit. f) specifică faptul că pot ”să asiste la Adunările generale ale A.J.V.P.S. Sibiu, fără drept de vot dacă nu au fost desemnaţi delegaţi ai grupei sau sucursalei, filialei după caz, cu acordul Adunării Generale”.

Mai mult decât atât, conducerea filialei a solicitat prezența și a unui echipaj de jandarmi. Jandarmii și-au făcut datoria și au venit, deși tot ce au făcut a fost să asiste de la distanță la ședință.

În acest context, președintele AJVPS – Robert Blaj, precum și directorul Pompil Varga, au părăsit ședința, anunțând o parte din membrii vânători să îi urmeze. Turnul Sfatului a încercat vineri să-l contacteze telefonic pe directorul AJVPS pentru a-și motiva gestul, însă acesta nu a răspuns la telefon. Robert Blaj a motivat, în momentul ieșirii din sală, că nu suportă tensiunea.

Pentru că numărul membrilor nu a fost suficient de mare ca ședința să fie declarată statutară, o nouă AGA va avea loc în data de 11 aprilie.

Membrii AJVPS rămași în sală se arată uimiți de gesturile conducerii și spun că aceștia au fugit în încercarea de a-și păstra funcțiile.

”Dorim să aducem spre informare faptul că președintele asociației, dl. Blaj Robert, a părăsit ședința motivând că "nu suportă tensiunea" din sală, înainte de a acorda Adunării Generale dreptul de a-și exprima democratic voința în legătură cu prezenta în sală a asociaților interesați dar nedelegați. Nu am înțeles dacă domnul Blaj Robert și-a exprimat în acest fel dorința de a renunța la calitatea de președinte al AJVPS Sibiu. După câteva minute și încercarea de dialog cu dl. rirector Varga Pompil a eșuat, moment în care dumnealui a considerat oportun să invite membrii vânători să părăsească ședința. La acest îndemn, o parte din vânători și din conducerea asociației, împreuna cu Comisia de Cenzori, i-au urmat exemplul”, se arată într-un comunicat de presă remis de președintele Filialei Pescarilor Sibiu, Romeo Stoicescu.
Reprezentanții Filialei mai spun că o parte a vânătorilor și pescarilor au primit informări, neoficiale, că se intenționează convocarea AGA, de către conducerea AJVPS Sibiu, la Mediaș sau Agnita pentru a împiedica participarea marii majorități a membrilor.
”Menționăm ca Filiala Sibiu însumează peste 4300 de membri. Este nejustificată propunerea de a se organiza ședința în altă localitate decât cea în care Asociația își are sediul, mai ales că Filiala Mediaș are sub 1000 de membri iar Filiala Agnita doar 300”, se mai arată în comunicatul citat.
La ședința de aseară, în sală au rămas peste o suta de vânători și pescari care și-au exprimat dorința de a fi reconvocata Adunarea Generala a Asociaților AJVPS Sibiu în ziua de marți 11.04.2017, orele 18.00, în aceeași locație.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/03/29/zeci-de-vanatori-si-pescari-au-protestat-in-fata-directiei-silvice-presedintele-cu-varga-lui-taie-craca-orisicui/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

da

Acum 5 ani

inseamna ca merita functiile astea de e asa mare lupta pt ele. apropo Blaj a trecut la psd-eu
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

...s-apa' car-i triaba ta? Bucura-ti di primavara cari-o vinit!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus