Chiar la intrarea în zona Tocile dinspre Cisnădie – una din cele mai atractive zone pentru sibienii cu venituri peste medie – cei care vor opri pe marginea drumului pentru a admira priveliștea și pentru a inspira aerul curat au toate șansele să fie loviți de un miros specific dejecțiilor. Locuitorii din zonă arată că o parte din vecini își golesc fosele septice chiar în rigolele drumului județean care traversează zona.
Zona Tocile nu are rețea de canalizare, nici de apă. Prin urmare, numeroasele imobile construite în zonă folosesc fose septice pentru depozitarea apelor uzate, inclusiv a celor provenite de la toalete. „Nu există intervale de timp, dar scenariul în care aceste fose septice sunt golite în șanțul de la marginea drumului este același: când plouă, începe să miroasă. De fapt, vă rog să îmi scuzați limbajul, dar pute în toată valea asta. Am ieșit pe una din ploile astea, am vorbit și cu vecinii, iar concluzia noastră e că sunt câteva case care fac lucrul acesta, se văd și țevile. Și știți ce e mai dezamăgitor? Că sunt case ale unor oameni înstăriți, care se eschivează de la costurile unei vidanjări“, spune unul dintre cititorii Turnul Sfatului, care a sesizat problema.
Miroase și când nu plouă
Când reporterul Turnul Sfatului a fost la Tocile nu ploua. Dar în zona drumului județean 106C, mirosul „specific“ – după cum îl numesc oamenii din zonă – era cât se poate de sesizabil. Într-una din locurile indicate de vecini ca sursă a mirosului locuiește și un cunoscut notar sibian, Elena Drăghici. „Până la noi nu a ajuns vreun miros, dar noi avem locuința mai sus, la 50 de metri de drum. De la noi nu se deversează, la noi sunt trei decantoare în folosință“, spune notarul public. O sursă indicată de oamenii locului este cea a pensiunii Daniel, unde se află și o spălătorie auto. Turnul Sfatului nu a reușit să contacteze reprezentanții acestei pensiuni.
Primăria Sadu: „nu am surprins pe nimeni în flagrant“
Valentin Ivan, primarul comunei Sadu – de care aparține zona Tocile – spune că și pe adresa Primăriei au fost depuse sesizări în trecut. „Chiar și noi ne-am autosesizat, înainte să o facă oamenii. Am avut două acțiuni comune pe tema asta împreună cu Garda de Mediu, am lucrat serios. Doar că niciodată nu au fost luate alte măsuri decât cele de avertizare, deoarece nu am reușit să surprindem pe nimeni în flagrant. Plus că cei controlați ne-au arătat facturi de vidanjare“, declară primarul Valentin Ivan.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Primăria Sadu , Tocilele Sadului , Zona Tocile , Turnul Sfatului , Ansamblului Rezidential Dumbra , Elena Drăghici , Pentru Sibiu , dejectii , Valentin Ivan
Vizualizari: 8418
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Sandokan
Acum 2 ore
Popa
Acum 2 ore
Unul
Acum 2 ore
Prtre
Acum 2 ore
@gheo