Joi,
16.09.2021
Partial Noros
Acum
25°C

Studenții farmaciști au spus „Stop Hepatită”. „Nu fiți indiferenți”

Studenții farmaciști au spus „Stop Hepatită”. „Nu fiți indiferenți”

România se află pe locul I în Europa cu cele mai multe cazuri de hepatită. Cum se manifestă și mai ales care sunt măsurile de prevenție sunt numai câteva dintre lucrurile pe care au putut să le afle sibienii prin campania desfășurată de Organizația Studenților Farmaciști Sibiu (OSF Sibiu). În perioada 27-30 martie, membrii asociației au organizat campania națională „StopHepatita”, dorind să tragă un semnal de alarmă asupra conștinentizării existenței acestei afeciuni.

Campania a fost coordonată de Jan-Cosmin Criştiu, student farmacist în anul III. Scopul acţiunii desfăşurate a fost informarea publicului larg din mediul online şi a studenţilor farmacişti cu privire la tipurile de hepatită, precum şi consecinţele acestei afecţiuni, deosebit de grave, daca nu este tratată.

„Virusul hepatitei A este una dintre cele mai frecvente cauze de toxiinfecţie alimentară şi se poate preveni prin igiena mâinilor, spălarea fructelor şi legumelor înainte de consum şi consumarea apei numai din surse autorizate”, spune Irina-Ioana Iordache, vicepreşedinte pe probleme externe OSF Sibiu.

În schimb, Hepatita B, se transmite prin sânge infectat, contact sexual neprotejat şi transmitere perinatală (de la mamă la copil la naştere). Aceasta nu se transmite prin alimente, apă sau simplu contact (atingere, îmbrăţişare, strangere de mână).

„Virusul hepatitei C este transmis în primul rând prin contactul cu sânge sau produse de sânge infectate. Cele mai frecvente metode de transmitere sunt: prin sânge, contact sexual neprotejat, de la mamă la făt, prin tatuaje sau body-piercing, reutilizarea sau sterilizarea necorespunzătoare a echipamentelor medicale, în special seringi şi ace în contextul asistenţei medicale. Nu fițt indiferenți la semnele hepatitei”, mai spune Irina-Ioana Iordache.

Informaţiile prezentate mai sus au fost doar o parte din conţinutul pliantelor informative privind hepatitele A,B si C în mediul virtual. Campania a fost completată de organizarea unui Flashmob cu scopul atragerii atenţiei asupra acestei afecţiuni şi, cel mai important, participarea studenţilor farmacişti la jocul Activity. Acesta a fost special creat pentru Campania „StopHepatita” având cartonaşe cu simptome, mod de transmitere şi consecinţe ale hepatitelor.

Vizualizari: 1623

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus