La sfârșitul acestei luni, la Apoș, se deschide sezonul evenimentelor de cultură gastronomică. Astfel, pe 29 aprilie, de la ora 11:00, la centrul de echitație Villa Abbastis va avea loc un brunch, de la care nu lipsesc plimbările cu căruța și călăria.
Localitatea este situată pe Valea Hârtibaciului, aproape de DJ141 Sibiu - Agnita, cu acces din comuna Bârghiș. Localizarea exactă în sat, la numărul 27, o găsiți aici.
Programul zilei începe, ca de obicei, la ora 11:00, iar la acest eveniment participanții vor avea parte de demonstrații meșteșugărești, mai exact se va prelucra lână. Pe perioada brunch-ului va exista și posibilitatea de călărie în manej iar pentru doritori vor fi organizate plimbări cu căruțele la țiglăria din sat unde fiecare poate face propria țiglă contra unei mici donații.
„Participarea la evenimentele gastronomice se face în baza unei rezervări confirmate, trebuie să știm câtă mâncare să pregătim cu comunitatea locală. Vă rugăm să vă înscrieți din timp, cu minim trei zile înainte de eveniment, pe pagina www.eat-local.ro”, transmit organizatorii.
Evenimentul nu are un scop patrimonial, ci încearcă să susțină dezvoltarea zonelor rurale din sudul Transilvaniei prin promovarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Pentru acoperirea cheltuielilor de organizare (ingrediente, băuturi nealc., logistică, închiriere mese, bănci, veselă, programe culturale, plata muncii localnicilor) este necesară achitarea unei taxe de 75 de lei/persoană sub forma unei donații. Această sumă este valabilă pentru adulți, copiii sub 14 ani participă gratuit.
Foto: Facebook
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Valea Hartibaciului , Villa Abbastis
Vizualizari: 4253
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Laur
Acum 6 ore
Adrian
Acum 7 ore
Cornel Sibianul
Acum 7 ore
Q
Acum 7 ore
Max