Sâmbătă,
05.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

Bursa locurilor din muncă: Mulți au venit pentru o semnătură, să-și ia șomajul

07 Aprilie 2017 13:07

Bursa locurilor din muncă: Mulți au venit pentru o semnătură, să-și ia șomajul

AJOFM Sibiu a organizat în această dimineață o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă, încercând să ofere posibilitatea sibienilor aflați în șomaj sau în căutarea unui job să ajungă mai ușor la angajatori. Și firme care recrutează nu sunt deloc puține, dimpotrivă, pe piața sibiană este o criză de angajați.

În total, la Bursa găzduită astăzi de Redal Events au fost 34 de firme, companii și instituții, care aveau la dispoziție peste 750 de joburi. Majoritatea pentru muncitori necalificați.

”Cele mai multe locuri de muncă oferite sunt pentru persoane fără pregătire superioară, se caută mulți montatori subansamble, operatori mașini cu comandă numerică, electricieni, dar există ofertă și pentru persoane cu studii superioare, în special ingineri”, a declarat Dana Radu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.
bursa  locuri de munca targ joburi AFOFM someri (9)

Am stat de vorbă cu reprezentanții companiei Atlassib, care au nevoie de câteva zeci de șoferi și o secretară. ”Au venit ceva oameni, dar nu foarte mulți și dintre ei prea puțini sunt interesați cu adevărat să-și găsească un loc de muncă. Târgul este bine organizat, au fost mulți șomeri în trecere și am programat câteva interviuri”, ne-au declarat reprezentanții Atlassib.

Carrefour caută pentru hypermarketul din mall vreo zece persoane, dintre care brutari, măcelari, bucătari și casieri.

”Au fost destul de mulți oameni, chiar nu ne așteptam să fie atâția. Printre ei au fost și mulți care ne-au cerut o semnătură să arate că sunt în căutarea unui loc de muncă, dar nu-și doreau cu adevărat să se angajeze. Noi totuși suntem mulțumiți, avem câteva CV-uri bune și am programat câteva interviuri”, au spus reprezentanții Carrefour.
bursa locuri de munca targ joburi AFOFM someri (5)

Nu același lucru îl pot spune reprezentanții firmei AZETS, cu sediul în Centrul de Afaceri și specializată în oferirea de servicii economice pentru clienți din țările nordice.

”Am primit două CV-uri, dar ca să fiu sinceră cei mai mulți au venit să facă act de prezență, li s-a cerut de la AJOFM să participe. Nu au venit să se angajeze. Noi am găsiți puțini oameni potriviți pentru ce căutăm, însă evenimentul în sine îl găsim benefic și oamenii ar trebui să profite mai mult de el”, spune Roxana Boangăr, din partea companiei. AZETS are 12 posturi disponibile și angajează economiști, analiști sau specialiști în economie.
bursa locuri de munca targ joburi AFOFM someri (10)

Nici reprezentanții companiei CONSILIO WEB nu au găsit tocmai ce căutau. ”Noi suntem o companie specializată în externalizarea serviciilor de vânzări și recrutăm mai ales tineri pentru că dorim să ne formăm o echipă tânără. Astăzi nu am prea găsit oameni care să se potrivească profilului nostru și au fost destul de mulți care au venit să ne ceară doar o semnătură să arate că își caută de lucru”, spun aceștia. CONSILIO WEB are sediul îîn Șelimbăr și a venit la bursă cu zece posturi vacante, în general telesales representatives.

bursa locuri de munca targ joburi AFOFM someri (7)

La Bursa locurilor de muncă au participat firme și instituții din domenii foarte diverse, precum: Profi, NTN-SNR Rulmenți, Marquardt, Eurofoam, Sykes, Kuka, Complexul Național Muzeal Astra sau Consilo.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, mai ascultati si de ai' batrani!...Si cine n-are sa-si "cumpere"! Noroc ca voi "aveti" pe tanti Oli, si cu voia dvs. pe e-manuela....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus