Sâmbătă,
06.06.2020
Innorat
Acum
25°C

Proiectele maratonului. (6) Reamenajarea cabinetului de informatică din Satul SOS Cisnădie

11 Aprilie 2017 14:25

Proiectele maratonului. (6) Reamenajarea cabinetului de informatică din Satul SOS Cisnădie

„Pentru că investim în copii, în tineri bine pregătiți, în viitor.” Acesta este motivul pentru care Asociația SOS Satele Copiilor Cisnădie s-a înscris la maraton cu un proiect prin care își dorește să reamenajeze cabinetul de informatică și să achiziționeze calculatoare. Astfel, copiii ce nu pot fi îngrijiți de proprii părinți, fiind „adoptați” în sistemele rezidențiale ale asociației vor putea beneficia de toate mijloacele necesare dezvoltării lor.

SOS Satele Copiilor Romania/Programul Sibiu (SOS Satul Copiilor Cisnădie) este o organizație umanitară, care ocrotește copiii ce nu pot fi îngrijiți de proprii părinți asigurându-le o familie substitutivă și un cămin. Toate acestea, până la integrarea lor socială și profesională, principalul obiectiv fiind acela de de a-i pregăti pe acești copii pentru un viitor independent. După ce anul trecut s-au înscris la maraton cu proiectul „SOS Locuri de joacă”, anul acesta s-au gândit să pună accent pe beneficiile pe care le are Internetul. Astfel, modernizarea cabinetului de informatică ar fi un pas important pentru acești copii.

„Apartenență la grup și la comunitatea locală”

Fiecare copil este educat și asistat în funcție de nevoile lui prin programele existente și prin încadrarea în diferite forme de asistare. În funcție de nevoile fiecăruia, copiii sunt abordați individual. „Principiile SOS situează mama socială ca persoană de referinţă a copiilor admişi în sistemele rezidenţiale ale asociatiei noastre. Găzduirea, îngrijirea şi educarea acestor copii se face în casa familială, alături de fraţii naturali şi sociali, în cadrul Satului având permanent în vedere perspectiva unui trai independent şi autonom pentru fiecare din beneficiarii serviciilor noastre”, explică Mariana Rusu, coordonatorul departamentului psihopedagogic și management de caz din cadrul Asociației SOS Satele Copiilor Romania /SOS Satul Copiilor Cisnădie.

maraton calculatoare copii (2)

Copiii SOS merg la școlile și liceele din comunitatea locală și își fac prieteni din rândul colegilor, însă comunicarea în afara orelor petrecute în incinta școlii este deficitară. Prin prisma acestui lucru, accesul la Internet ar putea intermedia relația dintre aceștia.

„Prin implementarea proiectului " SOS connects to START" dorim încurajarea și consolidarea acestor relații și în același timp deschiderea largă a porților Satului SOS înspre și dinspre comunitatea locală Acest proiect dă posibilitatea copiilor instituționalizați în cadrul SOS Satul Copiilor Cisnădie să socializeze, să își dezvolte sentimentul de apartenență la grup și la comunitatea locală, aceste elemente fiind de o importanță majoră în procesul lor de tranziție ca și tineri independenți și autonomi, viitori membrii ai comunității locale”, spune Mariana Rusu.

„Informații utile într-un timp scurt”

Cu banii pe care îi vor strânge, vor reamenaja cabinetul de informatică și vor face reparații sau modificări la echipamentele deja existente. Pe lângă asta, membrii asociației își doresc achiziționeze calculatoare sau laptopuri, o imprimantă și un videoproiector. În acest fel, beneficiarii proiectului încă de mici vor avea acces, sub supravegherea și îndrumarea membrilor asociației, la o varietate de site-uri web, biblioteci virtuale, muzee on-line și nu numai.

„Vor fi capabili să obțină informații utile într-un timp scurt și fără costuri, să redacteze portofolii, proiecte tematice, referate, prezentări PPT și alte material solicitate de programele școlare. Cei cu vârsta peste 16 ani, vor dobândi cunoștințele și abilitățile necesare identificării unui loc de muncă, redactării unui CV, scrisoare de motivație sau alte documente utile în pregătirea profesională și carieră , utilizarea poștei electronice”, mai spune Mariana.

Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 20. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 27 mai, iar susținerile vor putea fi înregistrate până pe 1 iulie, în timp ce alergătorii trebuie să se înscrie până în 8 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Comentarii

2 comentarii

alzara real

Acum 3 ani

Da, ca sa poata pupezele de acolo sa-si caute agatamente pe net!
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, tu vezi decat carne peste tot...Hai, jura-te c-ai avut la viata ta femei!?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus