Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

ISU Sibiu. 130 de solicitări în perioada Sărbătorilor Pascale

ISU Sibiu. 130 de solicitări în perioada Sărbătorilor Pascale

În zilele de Paşte, pompierii din cadrul ISU Sibiu au răspuns unui număr de 130 de solicitări ale sibienilor în cazul urgențelor medicale și situațiilor de urgență.

"Echipajele de pompierii au intervenit pentru stingerea a șase incendii, salvarea victimelor ca urmare a producerii a trei accidente rutiere, dar și pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 88 de persoane cu probleme medicale. Alte 35 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului," se arată într-un comunicat al ISU Sibiu.

Cele șase incendii s-au manifestat la imobile, vegetație uscată și o rulotă, pe raza localităților Sibiu și Poplaca și au produs pagube materiale importante. Din fericire, ca urmare a izbucnirii acestor incendii, nu au fost inregistrate victime.

Tot în această perioadă, s-a intervenit pentru salvarea victimelor a trei accidente rutiere. Unul dintre accidentele rutiere, a avut loc pe DN 1, intre localitatile Porumbacu de Jos si Scoreiu, fiind soldat cu patru victime, dintre care una decedată. Echipajele de salvatori din cadrul ISU Sibiu au intervenit, alaturi de echipaje ale SAJ, pentru descarcerarea și salvarea victimelor. Pompierii au descarcerat într-un timp foarte scurt două dintre victime, însă, din nefericire, una a fost declarată decedată. Cele trei victime aflate în viață, au fost preluate de catre echipajele SMURD și SAJ, dar și de către elicopterul SMURD și transportate la spital.

Pompierii sibieni au fost prezenţi în lăcaşurile de cult în perioada Sărbătorilor Pascale

În Noaptea de Înviere, pompierii sibieni au fost prezenţi în lăcașurile de cult din judeţul Sibiu. Prezenţa pompierilor, dar şi respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cei prezenţi la slujbele religioase, au făcut ca niciun incendiu să nu se producă în acea noapte. În multe dintre lăcașurile de cult, atât vineri, 14.04.2017, în intervalul orar 16.30-22.00, cât și în Noaptea de Înviere, începând cu ora 20.00, echipaje de pompieri din cadrul I.S.U. „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au executat misiuni de asigurare şi supraveghere a zonei de producere probabilă a unei situaţii de urgenţă la manifestările religioase prilejuite de Sărbătorile Pascale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

emma-noelle

Acum 6 ani

Salu' mana! Nenea, nu va mai lasati pacaliti de alarmele false! Pai ui, ca exemplu taica Folki, incearca sa stinga "focu" de la inimioara, seara de seara cu spritzane...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus