Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
13°C

Simulare de alarmare publică. 5 sirene s-au defectat în timpul exercițiului

Simulare de alarmare publică. 5 sirene s-au defectat în timpul exercițiului

Din totalul de 38 de sirene de alarmare publică din Sibiu, două au fost în proces de reparație, înainte de începerea exercițiului de astăzi, iar alte cinci s-au defectat pe timpul exercițiului. Acestea sunt primele concluzii transmise de reprezentanții ISU Sibiu.

Astăzi, între orele 10 și 12 s-a desfășurat și la Sibiu  exercițiul de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă- PROCIV 2017. În cadrul acestuia s-a urmărit punerea în mișcare a mijloacelor (sirenelor) de alarmare de la nivelul tuturor localităților județului Sibiu, modul de acțiune a autorităților locale pentru avertizarea și alarmarea populației, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare.

La nivelul județului Sibiu, exercițiul a fost monitorizat de către cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu.

"La nivelul Municipiului Sibiu, din totalul de 38 de mijloace de alarmare, 2 au fost în proces de reparație, înainte de începerea exercițiului, iar alte 5 s-au defectat pe timpul exercițiului," se arată într-un comunicat de presă al ISU. Din primele informații centralizate, sistemele de alarmare publică nu au funcționat în zona Turnișor/Bieltz și Compa.

În Mediaș, din totalul de 16 mijloace de alarmare, unul singur a fost nefuncțional.

În ceea ce privește starea de operativitate a mijloacelor de alarmare din localitățile din județ, primarii au confirmat funcționarea acestora în bune condiții.

Disfuncționalitățile înregistrate vor fi analizate și remediate de factorii de răspundere, în speță I.S.U. Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș și Consiliul Județean Sibiu,  mai transmit reprezentanții Inspectoratului de Situații de Urgență.

Citește și

Astăzi sună alarmele în Sibiu. Dacă nu era exercițiu, unde fugeam?

Comentarii

4 comentarii

Baba

Acum 4 ani

S-or hi betejit clopotarii.
Raspunde

Deiu

Acum 4 ani

In zona m. vit. am auzit o singura serie de alarme, in jur de 10:10. Oare nu ar fi trebuit sa se auda pe toata durata acelui interval orar?
Raspunde

asa

Acum 4 ani

te doare capu' de organizare
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

degeaba suna ca lumea nu este informata ce trebuie sa faca in cazul in care suna si mai ales unde sunt locurile in care ar trebui sa mearga la adapost... vai amar de ea organizare si informare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus