A lucrat în Cipru și Germania în domeniul gastronomic, dar dorul de casă l-a făcut să se întoarcă la Sibiu. În paralel cu job-ul pe care îl are la Centrul de Afaceri, Dan Popescu și-a clădit de două luni într-un spațiu de 5,4 mp una dintre cele mai mici afaceri din Sibiu. Cu experiența acumulată în străinătate, prepară înghețată și cafea, toate cu specific ”to go”. Și ca să atragă atenția, și-a „parcat” în fața geamului de la care vinde o mașinuță roz.
După absolvirea liceului la Secția Germană, s-a înscris la facultate. A urmat cursurile de la Management un an, după care s-a decis să plece în Cipru. A lucrat aproape doi ani acolo în domeniul gastronomic, dar apoi s-a întors la Sibiu. Aici, și-a continuat facultatea, iar după terminarea ei nu era sigur pe Ce drum să o apuce. Văzând un anunț pe Internet, a plecat în Germania să lucreze într-o gelaterie. Și pentru că i-a plăcut foarte mult, a rămas acolo vreo cinci ani.
O afacere în 5,4 mp
De trei ani, însă, Dan își dorea să aibă propria afacere. Șeful său i-a recomandat să-și deschidă o cafenea cu specific to go. Astfel, întors în țară, a luat naștere „Heiß-Eis Cafè”. „Pe înghețată m-am specializat în Germania. Era o familie care avea gelaterii în zona de Nord Vest a Germaniei și așa m-am îndrăgostit să fac cafea și înghețată. În fiecare an m-a ajutat cu ceva și într-un an am adus acasă espressorul și tot așa”, povestește Dan.
A căutat câteva luni bune un spațiu în care ar putea să-și pună ideile în practică și, într-un final, l-a găsit, pe strada Tipografilor nr. 12. Chiar dacă nu e unul mare, având doar 5,4 mp, e mai mult decât suficient. „Aici, era pământ pe jos când am venit. A trebuit să curăț tot. Sincer, nimeni nu a crezut în ceea ce aveam eu de gând să fac, dar uite că așa ușor le demonstrez că se poate. Cât să-mi fac un gemuleț ca să mă vadă lumea ajunge”, spune el.
Înghețată cu fructe proaspete
În trecut, din același loc, de pe Tipografilor, oamenii nu-și puteau cumpăra ceva, motiv pentru care în fața geamului, Dan a staționat cu o mașină roz. Aceasta îți captează atenția de cum ai intrat pe stradă. „Acum vreo opt ani, fratele meu a cumpărat vreo zece mașinuțe. O parte din ele le-a reparat și le-a vândut. Una, l-am rugat să mi-o dea mine, după ce m-am asigurat că nu mai e vreuna prin Sibiu. Rolul ei e să mergem la evenimente”, explică tânărul.
De la nouă dimineața până la opt seara își focusează atenția asupra preparatelor pe care le vinde clienților, iar până la 22:00 este la cel de-al doilea loc de muncă, la Centrul de Afaceri. Înghețata pe care o prepară este una de gelaterie și mizează foarte mult pe natural, având o gamă largă de înghețată cu fructe proaspete.
„Lumea caută lucruri noi. Sibiul, în afară de «soft ice-urile» de pe Bălcescu nu prea are nimic. Înghețata de aici e de gelaterie, făcută cu rețete italienești. Tot ce găsești în meniu că e cu fructe, e cu fructe naturale, în proporție de 30 %. Pe lângă înghețată, prepar și cafea. Aceasta e de două sortimente, una 100% arabică și bio pe care o folosesc la cafea lungă și una 80% arabică ”, adaugă Dan.
În ceea ce privește prețurile, acestea pleacă de la 4 lei pentru un espresso și ajung până la 10 lei pentru o înghețată cu fructe. Printre acestea regăsim înghețata cu căpșuni, kiwi, banane și cea multi fruct.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Secţia Germană , Nord Vest , Bogdan Popescu , Piotr Ilici Ceaikovski , Eis Cafè , cafea , cea mai mica afacere , fructe de padure , Pentru Sibiu , cafea to go , inghetata , inghetata cu fructe , Heiß-Eis Cafè , Ready To Go
Vizualizari: 22745
Ultimele comentarii
Acum 10 minute
Newman
Acum 29 minute
Emil
Acum 1 oră
Xxx
Acum 1 oră
Bathory
Acum 2 ore
AndreiM