Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Micile afaceri. În 5,4 mp, un tânăr prepară înghețată cu fructe proaspete

Micile afaceri. În 5,4 mp, un tânăr prepară înghețată cu fructe proaspete

A lucrat în Cipru și Germania în domeniul gastronomic, dar dorul de casă l-a făcut să se întoarcă la Sibiu. În paralel cu job-ul pe care îl are la Centrul de Afaceri, Dan Popescu și-a clădit de două luni într-un spațiu de 5,4 mp una dintre cele mai mici afaceri din Sibiu. Cu experiența acumulată în străinătate, prepară înghețată și cafea, toate cu specific ”to go”. Și ca să atragă atenția, și-a „parcat” în fața geamului de la care vinde o mașinuță roz.

După absolvirea liceului la Secția Germană, s-a înscris la facultate. A urmat cursurile de la Management un an, după care s-a decis să plece în Cipru. A lucrat aproape doi ani acolo în domeniul gastronomic, dar apoi s-a întors la Sibiu. Aici, și-a continuat facultatea, iar după terminarea ei nu era sigur pe Ce drum să o apuce. Văzând un anunț pe Internet, a plecat în Germania să lucreze într-o gelaterie. Și pentru că i-a plăcut foarte mult, a rămas acolo vreo cinci ani.

O afacere în 5,4 mp

De trei ani, însă, Dan își dorea să aibă propria afacere. Șeful său i-a recomandat să-și deschidă o cafenea cu specific to go. Astfel, întors în țară, a luat naștere „Heiß-Eis Cafè”. „Pe înghețată m-am specializat în Germania. Era o familie care avea gelaterii în zona de Nord Vest a Germaniei și așa m-am îndrăgostit să fac cafea și înghețată. În fiecare an m-a ajutat cu ceva și într-un an am adus acasă espressorul și tot așa”, povestește Dan.

dan popescu

A căutat câteva luni bune un spațiu în care ar putea să-și pună ideile în practică și, într-un final, l-a găsit, pe strada Tipografilor nr. 12. Chiar dacă nu e unul mare, având doar 5,4 mp, e mai mult decât suficient. „Aici, era pământ pe jos când am venit. A trebuit să curăț tot. Sincer, nimeni nu a crezut în ceea ce aveam eu de gând să fac, dar uite că așa ușor le demonstrez că se poate. Cât să-mi fac un gemuleț ca să mă vadă lumea ajunge”, spune el.

Înghețată cu fructe proaspete

În trecut, din același loc, de pe Tipografilor, oamenii nu-și puteau cumpăra ceva, motiv pentru care în fața geamului, Dan a staționat cu o mașină roz. Aceasta îți captează atenția de cum ai intrat pe stradă. „Acum vreo opt ani, fratele meu a cumpărat vreo zece mașinuțe. O parte din ele le-a reparat și le-a vândut. Una, l-am rugat să mi-o dea mine, după ce m-am asigurat că nu mai e vreuna prin Sibiu. Rolul ei e să mergem la evenimente”, explică tânărul.

cafenea to go (3)

De la nouă dimineața până la opt seara își focusează atenția asupra preparatelor pe care le vinde clienților, iar până la 22:00 este la cel de-al doilea loc de muncă, la Centrul de Afaceri. Înghețata pe care o prepară este una de gelaterie și mizează foarte mult pe natural, având o gamă largă de înghețată cu fructe proaspete.

cafenea to go (2)

„Lumea caută lucruri noi. Sibiul, în afară de «soft ice-urile» de pe Bălcescu nu prea are nimic. Înghețata de aici e de gelaterie, făcută cu rețete italienești. Tot ce găsești în meniu că e cu fructe, e cu fructe naturale, în proporție de 30 %. Pe lângă înghețată, prepar și cafea. Aceasta e de două sortimente, una 100% arabică și bio pe care o folosesc la cafea lungă și una 80% arabică ”, adaugă Dan.

În ceea ce privește prețurile, acestea pleacă de la 4 lei pentru un espresso și ajung până la 10 lei pentru o înghețată cu fructe. Printre acestea regăsim înghețata cu căpșuni, kiwi, banane și cea multi fruct.

cafenea to go (5)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

cipi

Acum 5 ani

ce bine o linge blonda din poza.
Raspunde

@

Acum 5 ani

esti magar
Raspunde

Deac Greta

Acum 5 ani

Iti sta capul numai la prostii!!!!Obsedatule!!!!! Asa ca de la o mama!!!
Raspunde

Un oarecare

Acum 5 ani

Salut Dan. Incearca sa faci si cafea mexicana (tare ca aroma si leicht scharf la gust) si cafea cu jim beam honey! O sa ai succes cu asa ceva. Cat despre inghetata....sigur e BOMBA! La mai mare!
Raspunde

@Cipi..

Acum 5 ani

Pai daca te numesti 'Cipi'..cam atat poti tu sa scrii.Sa ai la ce sa visezi in timp ce dai la lopata.
Raspunde

Dan

Acum 5 ani

Salut @ un oarecare, Din cauza SRL-D-ului nu avem voie sa comercializam produse cu alcool
Raspunde

Nemilosu

Acum 5 ani

Ce frumos... Cred ca ar fi oportun sa-si mai ia o masinuta care merge la petrecerile copiilor. Sa stea parcata langa locul de joaca si parintii sa le cumpere inghetata copiilor. Parintii baga si ei o cafea intre timp... Eu vad si un mare plus in faptul ca primaria n-a reusit sa ucida afacerea, precum acea dubita alba de prin 2010 cu nr. de inmatruculare SB-XX-LOU. Vindeau stil Imbiss si erau si ei f. faini. Nu i-a putut suporta Iohannis.
Raspunde

@Nemilosu.

Acum 5 ani

Si oamenii au emigrat in Belgia..A mai scapat tara de un investitor serios si muncitor.Iohannis..ai prins-o?
Raspunde

DD

Acum 5 ani

Mult succes!!
Raspunde

Wilson

Acum 5 ani

Dane , maine vin sa gust ceva bun de la tine.Bravos....
Raspunde

Patrula DEX

Acum 5 ani

Ce face ma, isi " Focuseaza"? Sa mori tu..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus