Sâmbătă,
02.12.2023
Innorat
Acum
16°C

Amenzi de până la 5000 de lei pentru grătarele în zone neamenajate. În Sibiu avem trei locuri

Amenzi de până la 5000 de lei pentru grătarele în zone neamenajate. În Sibiu avem trei locuri

Dacă vreți să ieșiți astăzi la un grătar, sau să faceți un picnic la iarbă verde, fiți cu băgare de seamă unde vă așezați. Conform legii picnicului, amenzile pot ajunge și până la 5000 de lei.

Primăria Sibiu a amenajat în oraş trei locuri de picnic încă de acum un an şi jumătate, însă ele nu sunt foarte solicitate. Cele trei locuri de picnic sunt în zona străzilor Oaşa şi Aleea Şelimbărului, precum și în Ţiglari, pe malul Lacului Binder, arată news.ro.

Potrivit oficialilor Primăriei Sibiu, spaţiile din zona străzilor Oaşa şi Aleea Şelimbăr au fost amenajate pe zone verzi din vecinătatea blocurilor, având o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi. Ambele sunt situate în apropierea malului stâng al Văii Săpunului.

gratar, picnic 2_foto Primaria Sibiu

Fiecare dintre acestea este dotat cu un grătar cu patru posturi situat în centru şi amplasat pe o platformă din beton. Acesta este înconjurat de patru mese cu bănci, iar pentru păstrarea curăţeniei, lângă mese, au fost instalate coşuri de gunoi. Mesele şi băncile au fost construite pe o structură metalică, cu blaturi şi feţe de lemn.

gratar, picnic lacul lui Binder (8)

Locul de picnic din cartierul Ţiglari are dotări similare, dar, în cazul acestuia, cele patru mese cu bănci sunt acoperite de două foişoare din lemn construite pe o platformă din beton.

Cel mai frecventat loc de picnic este la ”Curmătură”, zonă aflată la aproape 15 kilometri de municipiul Sibiu, în comuna Răşinari, în drumul spre staţiunea Păltiniş.

Legea picnicului a intrat în vigoare de aproape cinci ani și prevede amenzi cuprinse între 200 şi 5.000 de lei pentru cei care fac grătarul în alte locuri decât cele special amenajate.

Prin urmare, în această perioadă, echipe de control vor patrula în zonele special amenajate pentru picnic, dar și în cele neamenajate dar cunoscute ca fiind frecventate pentru astfel de activități.

Riscă să fie amendaţi și cei care nu fac curat în urma lor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Anti VL

Acum 6 ani

Cu ochii pe valceni! Amenzi duble aplicate lor
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Omu cu mesajului

Acum 6 ani

Ești dus cu capul. Mai ieși din colivie si vezi cum e prin lume.
Raspunde

B.Utoru

Acum 6 ani

Ce diferență este între obligativitatea de a petrece la iarbă verde unde vor autoritățile (trei locuri de făcut grătare în tot Sibiul ?!?) și revelionul sindical din scheciul Petrecerea continuă interpretat magistral de regretatul Toma Caragiu?
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

oare cat au costat aceste amenajari?
Raspunde

RRR

Acum 6 ani

Cred ca au costa 200.000€ si au fost platite din impozitul care il platesti tu. Si da, noi care stam in zona le folosim.
Raspunde

Monteverdi

Acum 6 ani

Ar fi bine să amendați și pe cei care poluează fonic cu automobilele lor, tulburând liniștea publică cu muzica de grătar.
Raspunde

Breaking news

Acum 6 ani

La Padurea Dumbrava cand trec controlorii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus